Ръководството на втората по големина металургична компания в света ArcelorMittal

...
Ръководството на втората по големина металургична компания в света ArcelorMittal
Коментари Харесай

ArcelorMittal затваря производството си в една страна, съкращава хиляди работници

Ръководството на втората по величина металургична компания в света ArcelorMittal ще затвори подразделението си в Република Южна Африка (ЮАР) и ще редуцира общо 3500 чиновници на локалните предприятия.Това оповестява Bloomberg, базирайки се на изказване на транснационална корпорация.

Основната причина за това решение е икономическата рецесия, на която металургичният колос е подложен сега. Подразделението в ЮАР, завимаващо се с производството на специфични металургични артикули, ще бъде сложено в режим на техническо обслужване.

Под опасност от цялостно затваряне са заводите Newcastle Works, Vereeniging Works и валцовачните цехове, които употребяват първични материали от Нюкасъл, съгласно изказването на компанията.

На този декор акциите на ArcelorMittal по време на търговията на фондовата борса в Йоханесбург през вчерашния ден незабавно паднаха с 6,6% по отношение на равнището на затваряне при предходната сесия.

Главният изпълнителен шеф на ArcelorMittal-Южна Африка, Кобус Фьорстер разяснява, че Бордът на шефовете и представителите на висшия мениджмънт на компанията са стигнали до общото решение за прекъсване на бизнеса в Южна Африка " след привършване на всички вероятни варианти ". По думите му, затварянето на подразделението в ЮАР ще помогне на международната металургична корпорация " да обезпечи резистентност на бизнеса си в дълготраен проект ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР