Ръководството на ЦСКА следи ситуацията около нападателя на казахстанския Кайрат

...
Ръководството на ЦСКА следи ситуацията около нападателя на казахстанския Кайрат
Коментари Харесай

ЦСКА следи опитен национал на Гвинея

Ръководството на ЦСКА следи обстановката към нападателя на казахстанския Кайрат - Хосе Канте, написа " Тема Спорт ". Той е роден на 27 септември 1990 година в испанския град Сабадел, само че е с гвинейски корени и пази цветовете на африканската страна, като за първия тим е изиграл 13 мача, в които е отбелязал 2 гола.

Кариерата на високия 184 см Канте стартира в испански нискоразредни тимове, а през 2014 година подписва с кипърския АЕК Ларнака, където изиграва 29 мача, в които бележи 5 попадения, и си урежда трансфер в полския Гурник (Забже) през 2016-а. Там обаче не му потръгва и по този начин и не съумява да се разпише в 16 дуела, с цел да премине във Висла (Плоцк).

За два сезона Канте записва 62 срещи и 19 гола, което му обезпечава и трансфер в локалния гранд Легия (Варшава), а по това време той е оценен на към 5 млн. евро. В полската столица Канте се задържа две години, като изиграва 43 мача, в които бележи 12 гола, само че след скандал с управлението е преотстъпен на испанския Химнастик. След приключването на контракта му през март тази година той минава като свободен сътрудник в Кайрат.
 Варела ще се потвърждава на Стойчо Младенов
Варела ще се потвърждава на Стойчо Младенов

Ето по какъв начин

Канте е изиграл 34 мача и е отбелязал 16 гола във всички шампионати през акцията, която в Казахстан започва напролет. Тимът от Алмати приключи трети в крайното класиране на някогашната руска република след изненадващия първенец Тобол (със Саид Ибраимов в щаба) и Астана. Кайрат съвсем несъмнено ще спори за купата на страната, откакто в първия полуфинал победи като посетител Астана с 3:0, а едно от попаденията бе точно на Канте.

Договорът на опитния нападател изтича в края на 2022 година, само че има късмет от ЦСКА да опитат да го привлекат на " Българска войска " още през този сезон, защото спортно-техническото управление е останало впечатлено от качествата му.
 ЦСКА в договаряния за преподписване с трио
ЦСКА в договаряния за преподписване с трио

Ето кои са те
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР