Ръководството на ЦСКА излезе с предложение към големия исторически съперник

...
Ръководството на ЦСКА излезе с предложение към големия исторически съперник
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 предложи на Левски вечно дерби по повод юбилея на Гунди

Ръководството на ЦСКА излезе с предложение към огромния исторически противник Левски за възобновяване на традицията на безконечното дерби. Армейският отбор изрази подготвеност да се изправи против представителния тим на „ сините “ в юбилейния мач по случай 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов-Гунди.
 Ботев (Пловдив) - ЦСКА 1948 @@@

Както е известно, при започване на кариерата си легендата на Левски за малко е играл и в ЦСКА, а другарски дуел сред двата столични гранда напълно няма да е исторически казус – сред 50-те и 80-те години на предишния век те се срещат 6 пъти в дуели отвън формалния календар.
Ето и цялостният текст на писмото, изпратено от изпълнителния шеф на ЦСКА Добрин Гьонов до сътрудника му от Левски Кристиян Иванов.

„ Уважаеми господин Иванов, през 2018 година се навършват 75 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди, най-голямата легенда на ръководения от Вас клуб и несъмнено персона с фундаментално значение за българския футбол, който за малко в зората на кариерата си облича и екипа на ЦСКА.
Научихме, че гостуването на аржентинския гранд Бока Хуниорс в София по случай юбилея на Аспарухов е осуетено и по тази причина взехме решение да ви предложим противник на футболния терен на Левски за този специфичен празник да е ЦСКА. Нашите два клуба – посредством великите си футболисти като Гунди, посредством феноменалните си поколения и посредством своите неповторими почитатели, са основали явлението „ постоянно дерби “, което няма аналог в българския футбол. Едва ли има по-подходящ метод да бъде маркиран юбилея на Аспарухов, с изключение на посредством възобновяване на великото съревнование сред „ сини “ и „ червени “, прекратено по нефутболни аргументи преди 3 години.
 ПФК Левски показа футболистите за новия сезон @@@

ЦСКА потегли от най-ниското равнище – с цел да извърви почтено и почтено пътя до завръщането си измежду най-хубавите в България. Дори в най-тежките моменти не сме спирали да държим на морала и полезностите на нашия клуб. Затова и постоянно ще почитаме нашия огромен исторически противник, с който в предишното неведнъж сме се срещали в другарски и юбилейни дуели. Вярваме, че България и българският футбол се нуждаят от своя огромен мач - безконечното дерби, а 75-годишнината от рождението на Георги Аспарухов е съвършен мотив да възкресим неговата славна традиция. “

Поздрави и прекрасен ден!
ЦСКА 1948
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР