Ръководството на ПФК Крумовград излезе с официална позиция по повод

...
Ръководството на ПФК Крумовград излезе с официална позиция по повод
Коментари Харесай

Крумовград излезе с официална позиция за наложената глоба от БФС

Ръководството на ПФК Крумовград излезе с публична позиция във връзка наложена финансова санкция от Дисциплинарната комисия на БФС. Както е известно, крумовградчани бяха санкционирани с 5000 лв. за нарушаване на чл.28, ал.11, б. А от Наредба за шампионатите и шампионатите по футбол в системата на БФС, на съображение член 37, ал.1, т.11, предложение 1 от Дисциплинарния устав или другояче казано за нахлуване на аудитория на терена, довело до прекъсване на играта.

" Уважаеми последователи на най-великата игра,
С учудване разбрахме за наказването, което дисциплинарната комисия към БФС наложи на нашия клуб. Глобени сме с 5000 лв., тъй като в 92-ата минута на мача с Берое децата, които гонеха топките към терена, се бяха скрили от проливния дъжд. Огромна финансова глоба за нарушение, което никога не е повлияло за естественото осъществяване на мача. Централният терен на Спортен комплекс “Никола Щерев – Старика ” е построен по този начин, че в непосредствена непосредственост до края на игрището има мрежи и когато топката напусне терена трябват секунди, с цел да бъде възобновена играта.
Защо делегатът на срещата не е взел под внимание, че времето беше извънредно неприятно и здравето на децата, които отговаряха за връщането на топките, бе подложено под голяма заплаха?
Но тук стигаме и до най-големия проблем – по какъв начин се заплащат въпросните санкции, които дисциплинарната комисия постанова? Отговорът е доста елементарен и обикновен – санкциите се взимат непосредствено от " големите " телевизионни права, които клубовете получават ", пишат новаците в Първа лига.
" Всеки кръг Дисциплинарната комисия към БФС постанова големи по мярка санкции, които удрят по джоба на всеки един клуб. И вместо от БФС да оказват помощ на тимовете, с сходни наказания те директно повлияват върху издръжката на клубовете и слагат на карта тяхното битие. Ние сме дребен клуб, който се пробва да помогне за развиването на българския футбол. В нашия тим има задоволително на брой български футболисти, имаме и лична школа ".
" Макар и дребни по мярка, ние направихме нещо доста значимо – дадохме национал на България, който даже стартира като титуляр в един от мачовете! Но за какво би трябвало да бъдем ощетявани с такава санкция с сходни размери за нарушение, което по никакъв метод не въздейства на дадения мач?
Да се върнем на въпроса с телевизионните права и по-точно сумите, които тимовете получават. В доста от европейските страни в елитните дивизии телевизионните права са в подобен размер, че тимовете напълно умерено могат да се устоят единствено от тях.
Но в България това не е по този начин и българските клубове обират безусловно стотинките от телевизионните права. Българското състезание може и да не е най-красивото и бързото в света, само че сигурно е най-гледаемият артикул що се отнася до българския футболен ентусиаст.
Рейтингите ясно демонстрират, че топ-първенства като Шампионска лига и Английската висша лига да вземем за пример не са по-гледаеми от мачовете на родните тимове. Но каква е разликата в телевизионните права сред единия и другия артикул? Огромна!
Затова призоваваме ръководителите на българския футбол на идния Конгрес да стартират да гледат на българския футбол като бизнес-продукт. Футболът е феномен, който интересува милиони хора в България и милиарди хора по света. За нас е чест да сме част от българския футбол! Но е редно БФС да оказва помощ на тимовете и да направи по този начин, че българският футбол да бъде прелъстителен за спонсори и вложители. Защото в случай че ги няма тимовете – няма да го има и БФС! ", приключва позицията на клуба от Родопите, който играе домакинските си мачове в Пловдив.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР