Ръководството на най-мащабната и устойчиво развиваща се индустриална зона в

...
Ръководството на най-мащабната и устойчиво развиваща се индустриална зона в
Коментари Харесай

Тракия икономическа зона се прицелва в карго-полетите

Ръководството на най-мащабната и стабилно разрастваща се индустриална зона в Югоизточна Европа - Тракия икономическа зона инициира серия от срещи за увеличение на карго-превозите и даване на нови летищните услуги за бизнеса в района.

Екипът на „ Клъстер Тракия икономическа зона “, който развива зоната, взаимно с изпълнителния шеф на летище Пловдив Спас Шуманов плануват да стартират диалози с авиационни брокери и оператори за увеличение на карго полетите, оповестяват от прес-службата на зоната.

Те припомнят, че аеропортът към този момент бележи неколкократен растеж в превозените товари, на фона на спрените поради пандемията пътнически полети и в този момент взаимните старания сред двете организации имат за цел, този прогресивен тренд да продължи.

Домакин на първата от тези срещи е бил Спас Шуманов. В нея са се присъединили и „ инж. Пламен Панчев - ръководител на „ Клъстер Тракия икономическа зона “, Катя Стайкова – шеф „ Връзки с обществеността “ на Клъстера, Синан Емин - член на борда на шефовете на „ Техно Акташ “ АД, Пламена Георгиева от отдел „ Логистика “ на компания „ Одело България “, Мирослав Арабаджиев и Теодор Арабаджиев – представители на авиационния брокер AIR STAR.

„ Ангажираме се да предоставим гъвкави и положителни условия, които да бъдат рентабилни за дейностите на фирмите “, това е подчертал още при започване на диалога Спас Шуманов. Директорът е отбелязал един от огромните плюсове на летището – опция за 24-часово осъществяване на товарни полети и наземно обслужване, а освен в дневните часове, както е при други въздушни гари. Той е показал и опция за отделяне на постоянна карго линия, което ще поевтини транспорта и ще разреши по-дългосрочна предвидимост и планировка на логистичните екипи на компаниите.

Представителите на двете компании от Тракия икономическа зона са разискали с екипа на AIR STAR, който оперира в този отрасъл над 15 години, какви са изискванията за въздушен превоз на товари, оповестяват от прес-службата на зоната.

„ Радваме се, че господин Шуманов е упорит и предприемчив началник, в негово лице откриваме съидейник и сътрудник в напъните ни за сполучливо развиване на район Пловдив. Инвестиционна дестинация Пловдив и в частност Тракия икономическа зона става още по-привлекателна с добре работещо летище за карго и пътнически полети “, това е изтъкнал основателят на зоната - инж. Пламен Панчев.

Той наблегнал и на обстоятелството, че в региона на аерогарата има железопътна спирка, която е безусловно на метри от компаниите в зона Куклен, част от Тракия икономическа зона. Инж. Панчев е подел самодейност спирката да се употребява и посредством жп превоза работещите в зоната, а и самото летище да имат още един вид за транспорт.

„ Един екологичен превоз като железопътния е акцент и в нашия план „ Консорциум въглеродно-неутрални индустриални паркове “, това е обяснил по време на срещата инж. Панчев.

„ Искаме компаниите в Тракия икономическа зона да научат, че опцията карго полети от летище Пловдив е най-рентабилната за тях спрямо други аеропорти. Затова продължаваме срещите компании – летище - карго оператори. Започваме и специфична осведомителна акция “, за това е уведомила участниците в срещата Катя Стайкова. Стайкова и Шуманов са в основата на самодейността карго-превозите в летищните услуги да бъдат непосредствено промотирани пред бизнеса в района.

Тук е моментът да напомним, че Тракия икономическа зона обгръща шесте индустриални зони в региона на Пловдив, в които за интервал от 25 години са вложени над 3 милиарда евро, а компаниите които оперират на територията й са над двеста.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР