Ръководството на Националния осигурителен институт и представители на синдикатите ще

...
Ръководството на Националния осигурителен институт и представители на синдикатите ще
Коментари Харесай

Ръководството на НОИ обсъжда със синдикатите увеличението на заплатите

Ръководството на Националния застрахователен институт и представители на синдикатите ще проведат през днешния ден среща, на която ще обсъдят нарастването на заплатите на работещите в Института. При второто четене на държавния бюджет за 2023-а година бяха отпуснати спомагателни близо 8 милиона лв. за растеж на възнагражденията в Национален осигурителен институт от 1 август. Синдикалистите упорстват да бъде разискван обективен механизъм за разпределението на средствата. Срещата е планувана за 11 часа.

При окончателното приемане на държавния бюджет за 2023 година депутатите гласоподаваха спомагателни 7 830 000 лв. за разноски за личен състав в Националния застрахователен институт.

Средствата бяха отпуснати след поредност от протестни дейности в цялата страна, проведени от КНСБ и Конфедерация на труда " Подкрепа ", с искане за растеж на заплатите в редица системи.

От Синдиката на административните чиновници " Подкрепа " упорстват средствата за Национален осигурителен институт да бъдат разпределени заслужено сред работещите, по координиран със синдикалистите механизъм, и за задачата насочиха покана за диалози с шефа на Института Ивайло Иванов. Едно от предложенията на Синдиката е всеки чиновник да получи идентична сума.

Според устройствения устав на Национален осигурителен институт в него работят малко над 3400 души, което значи съгласно синдикалните планове по към 350 лв. чиста сума на всеки. Аргументът е, че по този метод работещите с заплащане към 1000 лв., ще получат малко над 30% нарастване. Друго синдикално предложение е, растежът да бъде диференциран, като за работещите с най-ниски заплати, той да бъде максимален.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР