Ръководството на медиата е поискало становище от юристите си днес

...
Ръководството на медиата е поискало становище от юристите си днес
Коментари Харесай

Уволняват Орлин Горанов от БНТ заради концерта за Марешки?

Ръководството на медиата е поискало мнение от юристите си през днешния ден следобяд

Орлин Горанов най-вероятно ще бъде уволнен като водещ на предаването „ Последният печели “, което се излъчва по финансираната от страната БНТ1, поради присъединяване си в избирателен концерт в поддръжка на Веселин Марешки. Очаква се шефа на медиата Емил Кошлуков още през днешния ден да заяви решението, написа lupa.bg.

Всички водещи на излъчвания в публичната телевизия имат безапелационна възбрана да вземат участие в предизборни акции и да се асоциират с партии и обединения и това е конкретизирано във вътрешния устав на медиата. Горанов не е щатен чиновник на БНТ1, само че е измежду лицата на държавния канал, тъй че разпоредбите би следвало да важат и за него. Ръководството на медиата е поискало мнение от юристите си през днешния ден следобяд.

Самият Орлин Горанов обаче декларирал, че въобще нямал визия, че концерта е заплатен от Марешки и е избирателен. Той бил зает от скандалния импресарио Владислав Славов и считал, че става дума просто за „ един пролетен концерт “. Според източник, за изявата си изпълнителя е получил хонорар в размер на 4000 лв.. Възможно е артиста да избави работата си на „ Сан Стефано “ 29, в случай че откаже да взе участие в концерта и се измъкне по този остроумен метод, разясняват осведомени.

Ако бъде отхвърлен от ефир поради неприемливото си ангажиране с политическа партия, Орлин Горанов ще се елементарни с апетитния си контракт с БНТ1, който му носи 10 000 лв. на месец. За всеки епизод на виторината артиста получавал по 500 лв., настояват източниците ни. Все още не е ясно кой ще го замести на дребния екран. Един от разновидностите бил да го замести артиста Николай Станоев, който до скоро водеше съботното вечерно шоу на БНТ1.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР