Ръководството на КамАЗ разглежда възможността за производство на медицински маски

...
Ръководството на КамАЗ разглежда възможността за производство на медицински маски
Коментари Харесай

И КамАЗ започва да шие антиепидемични костюми

Ръководството на КамАЗ преглежда опцията за произвеждане на медицински маски и дрехи. Това заяви организация ТАСС, базирайки се на представител на компанията. Защитното облекло ще предопределено най-вече за лекари и медицински личен състав от завода, тъй като здравните служащи са изправени пред проблем: те нямат антиепидемични костюми и е мъчно да лекуват хората без да се заразят.

В момента срокът за доставка на персонални защитни средства доближава 2.5 месеца. Точно заради тази причина от завода са решили сами да си обезпечат нужните защитни дрехи. Решението, което се преглежда от управлението на КамАЗ, е обвързвано с работилницата, в която се шие меката тапицерия за камионите и рейсовете.

Именно тя ще бъде преобразувана за произвеждане на антиепидемични костюми. Първоначално се планува произвеждане на 3-4 хиляди антиепидемични костюма за еднократна приложимост, всеки от които може да се употребява единствено за няколко часа, след което би трябвало да се изхвърли. Що се отнася до производството на камиони, то беше спряно в сходство с декрет на президента до 3 април.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР