Ръководството на футболния клуб Иркутск отстрани вратаря си Никита Лобусов

...
Ръководството на футболния клуб Иркутск отстрани вратаря си Никита Лобусов
Коментари Харесай

Това не е православно: Руски отбор изгони вратаря си заради розов маникюр -

Ръководството на футболния клуб " Иркутск " в профил вратаря си Никита Лобусов от тренировки и мачове поради розовия му маникюр. Футболистът изрично е отказал да промени външния си тип, съобщи съветския вестник " Комерсант ".

Случката нашумя в съветските обществени мрежи преди няколко дни, само че в началото представителите на клуба отхвърлиха, че смятат да отстранят Лобусов поради розовия му лак. Регионалната футболна федерация застана на страната на управлението на клуба и назова медийното внимание към случая излишно.

После обаче, неизвестно под чие давление, футболните деятели от отбора на Иркутск са решили, че играчът им разрушава православните полезности и сее западна безнравственост измежду съотборниците си и размислили по въпроса.

" Наред с други неща, треньорите възпитават значими качества като отговорност, усърдие и дарба да се поема отговорност. Вярваме, че мъжете би трябвало да бъдат мъже. А играчите би трябвало да мислят на първо място за това по какъв начин да донесат победа на тима, а не по какъв начин да изразят себе си. Ако даден състезател желае да се отличи, той би трябвало да го направи в границите на разрешеното ", написа в публично изказване на клуб " Иркутск ".

Според управлението Лобусов не е съумял да заслужи мястото си в стартовия състав, само че към момента желае да покаже " положителната си страна във футбола и да си откри нов клуб ". Съотборниците на вратаря споделят, че преди този момент не е имало сходни недоволства, нито пък въпроси по отношение на професионалните му качества.



Никита Лобусов изясни, че е отказал да махне маникюра си, защото той не се отразява върху качеството на работата му:

" Това е моят метод да изразя себе си и не значи, че числя се към някоя общественост или субкултура. Сред моите познати има доста хора, които се показват по този метод ", разяснява той пред " АиФ Иркутск ".

Генералният шеф на футболната федерация в Иркутск Вадим Вдовиченко съобщи пред " Комерсант-Сибир ", че не схваща медийния звук към тази история.

" Не е належащо да изкарвате това нескрито. Нима нямаме почтени момчета, събития, за които да пишем? Защо да обръщам внимание на момче с лакирани нокти? В професионалния футбол има строги правила, условия, в това число за външния тип на играчите. Треньорът помолил играча да си оправи външния тип, само че той отказал. Това е цялата история ", сподели Вдовиченко.



Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР