Тайванец е осъден на два месеца затвор и е глобен

...
Тайванец е осъден на два месеца затвор и е глобен
Коментари Харесай

Невъзпитан папагал струва на собственика си $91 хил. глоба и два месеца затвор - OFFTOPIC

Тайванец е наказан на два месеца затвор и е санкциониран с 3,04 млн. нови тайвански $ (91 350 щатски долара), откакто домашният му папагал наранил доктор.

Според Тайванската централна осведомителна организация, представена от Би Би Си, доктор Лин изкълчил тазобедрената си става и счупил таза си след рухване, породено от птицата. Тя се приземила на гърба му и го изплашила, като неведнъж размахала крилата си.

Съдът чу, че притежателят взел птицата и още една - папагал ара, за да полетят навън покрай мястото, където доктор Лин правел нормалния си крос, когато птицата провинен го налетяла.

Д-р Лин съди притежателя на папагала - прочут единствено с семейството си Хуанг - за породена по несъобразителност телесна щета и предявява цивилен иск за обезщетение за финансовите си загуби. Пред съда той споделя, че е бил в болница една седмица заради пострадванията си и не е бил в положение да работи повече от половин година, като се е нуждаел от шест месеца за възобновяване, в това число три месеца специфични грижи.

Адвокатът му съобщи пред TVBS News, че доктор Лин е еластичен хирург и работата му е обвързвана с " дълготрайно стоене на крайници за осъществяване на интервенции ", тъй че пострадването е довело до огромни финансови загуби.

" Сега той може да върви, само че в случай че стои дълго време, към момента има изтръпване ", споделя юристът.

Представител на административното поделение на районния съд в град Тайнан съобщи пред медиите, че казусът е " необичаен " и не наподобява на нито един, обсъждан в гражданския съд през последното десетилетие.

В последна сметка съдът постановява, че рухването на доктор Лин е породено от небрежността на Хуанг. Според Liberty Times съдията е декларирал, че размерът на папагала ара - 40 см височина и 60 см обсег на крилата - значи, че Хуанг е имал огромна птица и е трябвало да вземе " защитни ограничения ".

Централната новинарска организация заяви, че присъдата е произнесена " по обвиняване в причиняване на неумишлени пострадвания ".

Хуанг съобщи, че почита решението на съда, само че има намерение да апелира, като твърди, че папагалът му не е нападателен и че компенсацията е " прекомерно високо ".

Съдбата на втория папагал остава неразбираема.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР