Екип на пожарната спаси бедстваща сърна в река Черна в

...
Екип на пожарната спаси бедстваща сърна в река Черна в
Коментари Харесай

Пожарната спаси бедстваща сърничка в Смолян. Друга кошута скита из Осиково, правят си селфита с нея - OFFTOPIC

Екип на пожарната избави бедстваща сърна в река Черна в рамките на Смолян, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи. Появата на диви животни в обитаемоте места в региона не е необичайност - от два дни кошута се разхожда из село Осиково, трансформирайки се в атракция за туристи и посетители на родопското село.

Безпомощната сърна е видяна от минувачи по ул. " Наталия " в смолянския квартал Райково, които са подали сигнал на телефон 112. Спасителният екип е съумял да извади животното от стръмните крайбрежия на реката и го е пуснал назад в гората над квартала. Предполага се, че сърната се е озовала в града, бягайки от преследващия я кучета, прецизираха от пожарната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кошута обикаля през последните два дни по улиците на Осиково, сподели за Българска телеграфна агенция кметът Велин Палигоров. На красивата гостенка се радват децата и жителите на селото. Тя не демонстрира никакъв боязън от хората, доближава се да я хранят или да си вършат селфи с нея, настояват локални поданици. Собственикът на кошутата е дошъл през днешния ден да си я прибере. Според кмета на Осиково животното се е оказало опитомено, отглеждано в еко чифлик наоколо до селото.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР