Муса Хасахия Касера има толкова много деца, че не може

...
Муса Хасахия Касера има толкова много деца, че не може
Коментари Харесай

Мъж с 12 жени и 102 деца: Спирам, не мога повече! - OFFTOPIC

Муса Хасахия Касера има толкоз доста деца, че не може да си спомни имената на множеството от тях. Угандийският селяндур се бори да обезпечи прехраната на голямото си семейство, което по думите му включва 12 съпруги, 102 деца и 578 внуци, а историята му описа през днешния ден.

68-годишният мъжът назовава обстановката си " смешка ", която обаче породила известни проблеми.

" Отначало това беше смешка... само че в този момент това си има своите проблеми - споделя той пред Агенция Франс Прес в имението си в село Бугиса в окръг Буталея, далечен селски регион в Източна Уганда. - С влошеното ми здраве и едвам два акра земя за такова голямо семейство две от съпругите ми напуснаха, тъй като не можех да си разреша обикновени неща като храна, обучение, облекла. "

Хасахия е незает, само че се е трансформирал в нещо като туристическа атракция в селото си.



Муса Хасахия Касера с дамите, които не са избягали. Снимка: Агенция Франс Прес

Казва, че в този момент съпругите му вземат противозачатъчни, с цел да спрат по-нататъшното разгръщане на фамилията.

" Съпругите ми одобряват контрацептиви, само че аз не. Не чакам да имам повече деца, тъй като съм се поучил от безотговорната си постъпка да основа толкоз доста деца, за които не мога да се грижа ", разсъждава той.

Децата на Хасахия живеят в бързо рушаща се къща с покрив, чието желязо ръждясва, и в още към две дузини кални колиби наоколо.

Той се дами за първата си брачна половинка през 1972 година, когато и двамата са на към 17 години, а първото му дете Сандра Набуире се ражда година по-късно.

Как изяснява решението си да има доста деца?

" Тъй като се родихме единствено двама, брат ми, родственици и другари ме посъветваха да се оженя за доста дами, с цел да основа доста деца и да разширя фамилното си завещание ", споделя Хасахия.

Привлечени от тогавашния му статут на търговец на добитък и месар, селяните предложили ръката на дъщерите си за брак, даже някои от тях на възраст под 18 години. По това време браковете с деца не били неразрешени в страната, това се случва едвам през 1995 година, а полигамията е позволена в източноафриканската страна съгласно някои религиозни обичаи.

102-те деца на Хасахия са на възраст от 10 до 50 години, а най-младата му брачна половинка е на към 35 години.

" Предизвикателството е, че мога да си спомня името на първородния и на последния си наследник , на някои от децата не мога да си спомня имената им, майките им ми оказват помощ ", споделя той, до момента в който рови в купища остарели тетрадки в търсене на детайлности за раждането им.



Имената на децата са записани в тетрадка. Многодетният татко не може да ги запомни всичките. Снимка: Агенция Франс Прес

Но и имената на някои съпруги са проблем. Хасахия не може да си спомни даже имената на някои от тях и се постанова да се съветва с един от синовете си, Шабан Магино, 30-годишен преподавател в начално учебно заведение, който оказва помощ в ръководството на фамилните каузи и е един от дребното, получили обучение.

За да взема решение разногласията в подобен голям състав, Хасахия споделя, че имат ежемесечни фамилни срещи.

Местният чиновник, който управлява Бугиса, село с население към 4000 души, споделя, че макар провокациите Хасахия е " възпитал децата си доста добре " и не е имало случаи на кражба или пердах да вземем за пример.

Жителите на Бугиса са най-вече селяни, които се занимават с развъждане на култури като ориз, маниока, кафе или на добитък.

Много от членовете на фамилията на Хасахия се пробват да печелят пари или храна, като правят домакинска работа на съседите си или прекарват дните си в носене на дърва за огрев и вода, като постоянно изминават дълги дистанции пешком.

У дома дами тъкат рогозки или плетат коси, а мъжете играят карти под навеса на някое дърво.

Когато обедното ядене от варена маниока е готово, Хасахия излиза от колибата, в която прекарва по-голямата част от деня си, и извиква със повелителен глас фамилията да се подреди, с цел да яде. " Но храната едвам стига. Принудени сме да нахраним децата един път, а в добър ден - два пъти ", споделя третата му брачна половинка Забина.

Тя споделя, че в случай че е знаела, че той има и други дами, не би се съгласила да се омъжи за него.

" Дори когато пристигнах и се помирих със ориста си... той докара четвъртата, петата, до момента в който стигна до 12 ", прибавя тя в обезсърчение.

Две от съпругите му към този момент са напуснали Хасахия, а други три в този момент живеят в различен град на към два километра поради пренаселеността в имението.

Когато го питат за какво счита, че повече от съпругите му не го изоставят, Хасахия декларира: " Всички ме обичат, виждате, че са щастливи! "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР