Ръководството на ФК Хебър 1918(Пазарджик) изрази недоумението си от тиражираната

...
Ръководството на ФК Хебър 1918(Пазарджик) изрази недоумението си от тиражираната
Коментари Харесай

Хебър: Нямаме задължения към футболисти и треньори

Ръководството на ФК Хебър 1918(Пазарджик) изрази недоумението си от тиражираната информация, че клубът дължи заплати на футболисти и треньори.

" Въпреки пандемията от COVID-19 и спрените заплащания по спонсорски и рекламни контракта към клуба, Хебър не дължи суми по трудово-правни взаимноотношения. Дори заплатите на футболисти и треньори за месец юни бяха платени с 3 дни преди падежната дата.”, обявиха от оперативното управление на пазарджишкия футболен отбор.

Управата на ФК Хебър 1918 за следващ път отговори на внушението, че клубът е общински.

" Няма такова нещо. Община Пазарджик единствено подкрепя финансово Хебър, по този начин както действа с едноименният волейболен клуб и с останалите 35 спортни клуба в регионалния център.”

От Хебър разясниха и претенциите на някогашните помощник-треньори Антон Кирилов и Георги Петров.

" Антон Кирилов пожела да напусне по персонални аргументи още през месец март. Неговият договор бе разтрогнат „ по взаимно съгласие” и на същият са изплатени дължимите награди и заплати към оня миг.

 Бивши играчи и треньори съдят Хебър поради неизплатени заплати
Относно Георги Петров, за интервала след 1-ви януари, 2020-та година той имаше контракт с фирма-спонсор на Хебър, която поради пандемията пусна служащите си в неплатен отпуск за април и май. Доплащането(разликата до уговореният с него размер на заплатата) от страна на клуба за този интервал му бе приспаднато, защото същият е виновен за загубването на антените от комплекта на професионалната система “APEX TEAM SERIES”(„ Statsports”), които костват 1500 евро и в този момент би трябвало да бъдат възобновени за сметка на клуба.”

От Хебър разкриха, че имат съглашения за разтрогнатите контракти с някогашните футболисти на клуба - Г. Андонов, Д. Везалов, Й. Апостолов, А. Георгиев, В. Марчев, Д. Пехливанов и Г. Стоичков.

" До момента против ФК Хебър няма издадена заповед за осъществяване на парично обвързване, нито изпълнителен лист по дело от същия темперамент, тъй че не разбираме повода за тиражираните анонимни обвинявания по отношение на финансови отговорности на клуба към футболисти и треньори”, се споделя още в формалната телеграма от офисите на бул.”Г. Бенковски” 200.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР