Ръководството на БСП сваля своето доврие от избраните общински съветници

...
Ръководството на БСП сваля своето доврие от избраните общински съветници
Коментари Харесай

БСП скъса с общинските си съветници в София

Ръководството на Българска социалистическа партия смъква своето доврие от определените общински съветници в София и декларира, че те към този момент не съставляват Българска социалистическа партия, а единствено себе си.

След изключително съвещание на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия , на което е разисквано държанието на групата общински съветници в Столичния общински съвет, от Българска социалистическа партия оповестяват за решението и предизвестяват, че те (общинските съветници) носят към този момент персонална отговорност за дейностите си.

От Българска социалистическа партия се базират на решение 134 от 20.01.2024 година на Националния съвет на Българска социалистическа партия, което гласи: " Градският съвет на Българска социалистическа партия да издигне кандидатурата на  на Столичния общински съвет и да  не се поддържа различен номиниран, създалите се болшинства.

Вчера съветниците не издигнаха Диана Тонова, а за ръководител, въпреки и краткотраен, на Столичния общински съвет . Всички подкрепили го обявиха, че решението е техническо и не декларира политическа поддръжка .
 От Народното събрание Нинова зове: Нито един глас за началник на СОС
От Народното събрание Нинова зове: Нито един глас за началник на СОС

Призова нейните хора да не гласоподават поради МОЧА

Почти по едно и също време с това от БСП-София изпратиха своята позиция към разрива. Според нея Съветниците от Българска социалистическа партия са изпълнили решение на Градския съвет, висшия им партиен орган - Градския съвет, да се поддържа ръководител на СОС при необятно болшинство.

" Подкрепихме избора на ръководител на СОС през вчерашния ден с ясното схващане и надълбоко разбиране в правилността на това решение ", с цел да се разблокира работата на Общинския съвет, " пишат столичните социалисти.

От групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " изброяват и поименно , подкрепилите с глас Цветомир Петров: ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков, неговият заместител Иван Пешев, Николай Велчев, Иван Виделов, Станислав Младенов, Еньо Савов. Решението поддържа и представителят на съдружния сътрудник Коалиция " Левицата! " Войслав Тодоров. Реално за Цветомир Петров не са дали своят вот единствено  - групата на МК " Българска социалистическа партия за България " се състои от 9 души.

Решението за поддръжка е взето от груповия орган - Градския съвет на Българска социалистическа партия - София , както и от групата в СОС през вчерашния ден сутринта преди началото на сесията. " Всички други изказвания, свързани с това наше решение, са спекулации ", безапелационни са съветниците от групата на МК " Българска социалистическа партия за България ". Заявяват и че назад решение би означавало да се влезе в поредност от безпределно дълги правни процедури , свързани с предизвикването на нови избори за общински съветници в София.

От БСП-София напомнят и своето изрично решение да не бъдат част от едно болшинство с ГЕРБ или ПП/ДБ/СС , като всички други изказвания щели да бъдат операция и нечиста сделка. Това щяло да се види и при един работещ Общински съвет. Припомняме, че през вчерашния ден вечерта, на изключителното съвещание за избор на зам.-председатели и съставяне на комисии, фактически съветниците от

Столичните социалисти се заканват и на централното ръководство на партията: " А критиците, които бързат да ни съдят, ще бъдат неприятно сюрпризирани от идващите ни дейности. "

Припомняме и че гласуването през вчерашния ден докара и до  в СОС, отекнало и в Народното събрание с изгонването от парламентарната група. 

Отношенията сред Централното управление на Българска социалистическа партия в лицето на Корнелия Нинова и локалната софийска конструкция на партията от дълго време не са положителни, някогашният и дълготраен ръководител на Българска социалистическа партия София  и изключен от Националния съвет, като води и правосъдни каузи, които завоюва. Със сформирането на МК за София на последните локални избори и издигането на синдикалистката Ваня Григорова за претендент за кмет, връзките сред Централата и софийската организация на партията напълно се смразиха. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР