Инвеститорът на частната детска болница Мама и аз - Търговска

...
Инвеститорът на частната детска болница Мама и аз - Търговска
Коментари Харесай

Търговска лига сменя името, но иска да строи болницата, макар и без детските легла

Инвеститорът на частната детска болница " Мама и аз " - " Търговска лига " АД - се отхвърля от основаването на педиатрично поделение и сменя името на болничното заведение. Решението на държавното управление може единствено да бъде редактирано в този смисъл. Такава е позицията на сдружението, откакто служебният министър председател Димитър Главчев разгласи,

Това от сдружението афишират, че го създадат поради " основаното обществено-политическо безпокойствие вследствие на разпространението на подправени вести и популистки мнения ". 

Припомняме, че на 30 април служебното държавно управление утвърди основаването на частна детска " Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и Аз " в София. Инвеститорът трябваше да е  " Търговска лига - Глобален аптечен център " АД.
 Кабинетът Главчев даде зелена светлина за частна детска болница Обновена
Кабинетът Главчев даде зелена светлина за частна детска болница

От Министерство на здравеопазването отхвърлиха активността на болничното заведение да е съсредоточена върху лекуването на деца

Решението на държавното управление от 30 април т.г. за основаването на многопрофилна болница в София със единствено 40 педиатрични кревати е законосъобразно и вярно. Нито планът, нито решението за новата болница изобщо имат за цел основаването на някаква " национална частна детска болница " , още се споделя в позицията на сдружението. 

По-рано през днешния ден, на частна детска болница. От ГЕРБ не разясниха разрешението, а единствено споделиха, че поддържат основаването на национална детска болница.

Малко след позицията на ГЕРБ, министър председателят Димитър Главчев разгласи, че анулира решението за болничното заведение. От днешното известие за анулацията обаче не си личеше Главчев да е участвал на съвещанието, да е упражнил надзор над съгласувателната процедура по дневния ред на съвещанието, нито пък да се е провел спор или полемика по взимането на решение.
 ГЕРБ желае да се строи детската болница макар частните
ГЕРБ желае да се строи детската болница макар частните

Партията мълчи във връзка построяването на частната детска болница в София
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР