Поддръжници на Израел атакуваха пропалестински протестен лагер в Калифорнийския университет

...
Поддръжници на Израел атакуваха пропалестински протестен лагер в Калифорнийския университет
Коментари Харесай

Произраелски поддръжници нахлуха в Калифорнийския университет в САЩ

Поддръжници на Израел нападнаха пропалестински протестен лагер в Калифорнийския университет в Лос Анджелис в сряда, часове откакто полицията в Ню Йорк арестува към 300 протестиращи в Колумбийския университет , оповестява " Ройтерс ".

Видеозаписи на очевидци от Калифорнийския университет в Лос Анджелис, доказани от Ройтерс, демонстрират хора, които употребяват спонтанни барикади за отбрана на пропалестинските протестиращи, преди полицията да бъде ситуирана в кампуса.

В другия завършек на страната полицията в Ню Йорк арестува пропалестински стачкуващи, окупирали академична постройка в Колумбийския университет, и отстраниха двуседмичен протестен лагер, който беше въодушевил сходни митинги в кампуси в цялата страна и в чужбина.

Арестите в Колумбийския лицей и близкия Сити Колидж на Ню Йорк наброяват към 300 души, сподели кметът Ерик Адамс, като доста от тях са упрекнати в нелегално влизане и незаконни дейности.
 Полицаи влязоха в Колумбийския университет
Полицаи влязоха в Колумбийския университет

Ръководството на университета желае полицията да остане

Сблъсъците в Ню Йорк са част от най-големият изблик на американски студентски активизъм след антирасистките манифестации през 2020 година

Полицията ще остане в кампуса до края на семестъра. Това ще се случи след категорично искане отправено от управлението на университета.

На територията на кампуса към този момент две седмици е разпънат палатков лагер, в който живеят протестиращи в поддръжка на палестинците студенти. На 18 април, ден откакто шефът на университета даде показания пред Конгреса за казуса с антисемитизма в университета, броят на протестиращите в лагера внезапно набъбна. Именно тогава на полицията и повече от 100 стачкуващи бяха задържани.

Демонстрации има и в доста други американски университети , в това число в Тексас, Калифорния, Джорджия, Северна Каролина и други В кампусите на тези образователни заведения полицията арестува повече от 1000 участници в митингите.
 Арестуваха десетки студенти от Колумбийския университет и Йейл поради митинг в поддръжка на палестинците
Арестуваха десетки студенти от Колумбийския университет и Йейл поради митинг в поддръжка на палестинците

Полицията е арестувала повече от 45 протестиращи

Междувременно някои американски еврейски студенти към този момент се оплакват, че рецензията към дейностите на Израел в Газа постоянно се трансформира в антисемитизъм и те самите не се усещат сигурни на територията на университетите. Равин от Колумбийския университет към този момент посъветва еврейските студенти краткотрайно да заобикалят кампуса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР