Ръководството на БФС, чрез официалния сайт на централата, даде отчет

...
Ръководството на БФС, чрез официалния сайт на централата, даде отчет
Коментари Харесай

БФС създава национална стратегия Пътят на състезателя

Ръководството на БФС, посредством формалния уебсайт на централата, даде доклад на работата, която се прави в детско-юношеския футбол на България.

" С навлизането във крайна фаза на третото следващо издание на Програмата за развиване на детско-юношески футбол, Българският футболен съюз маркира още една значима стъпка към ефикасната реализация на най-съществената си цел, а точно работата с подрастващите гении. Както е известно, планът, реализиран взаимно от БФС и Министерството на младежта и спорта, през 2018 година събра 26 младежки обединения - до 15, до 17 и до 19 година, на специфични лагери, на които с изключение на подготвителни занимания и контролни мачове, футболистите минаха серия от функционални проби.

На базата на анализите от тези проби следва да се направи сериозен дълготраен проект за развиване на детско-юношеския футбол в България и да се сътвори национална тактика " Пътят на състезателя ". За реализацията на тазгодишния план спортното министерство отпусна 1,18 млн. лв.. Последните тимове, които вземат присъединяване в програмата, са най-младите - до 15 години, които се приготвят в Сливен, Боровец, Банско и на комплекс " Царско село " в София.

След финала на тазгодишната Програма, БФС ще продължи да насочва вниманието и напъните си върху работата с младите състезатели. За задачата към този момент бе основана единна методика на работа в помощ на треньорите в ДЮШ - онлайн академията, в която към този момент са регистрирани над 300 футболни експерти. Продължава и традицията на дейна взаимна работа с локалните общини и по-конкретно построяването на съответна инфраструктура за потребностите на младите гении на България. Оптимизацията на организационната конструкция на БФС пък дава резултат в набирането на районни координатори към отдел " Масов футбол " (Grassroots), които ще работят със заинтригуваните страни по места (общини, районни инспекторати, училища), и ще централизират информацията за децата, с цел да може федерацията да има изясненост какъв брой деца се занимават с футбол в съответния район и какъв е неговият демографски капацитет за развиване.

Що се отнася съответно до учениците, БФС завърши нов план за разпространение на футболната игра и отборния дух чрез производството на образователни принадлежности с послания за всички деца, без значение от техните раса, цвят на кожата, пол, език, вяра, политически или други възгледи, народен, етнически или обществен генезис или статут.

Всички гореизброени интензивности са част от " Визията за бъдещето 2018-2022 " на БФС, надграждаща към този момент постигнатото в интервала 2014-2018 година ", пишат от БФС.

фотография: bfunion.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР