Ръководството на Барселона е поискало от Испанската футболна федерация (РФЕФ)

...
Ръководството на Барселона е поискало от Испанската футболна федерация (РФЕФ)
Коментари Харесай

Барселона - Лас Палмас ще се играе по план, напрежението в Каталуния продължава да расте

Ръководството на Барселона е поискало от Испанската футболна федерация (РФЕФ) да бъде пренасрочен мачът от 7-ия кръг на Примера дивисион против Лас Палмас. По стратегия срещата би трябвало да се състои от 17.15 часа през днешния ден българско време, само че от Барселона се тормозят, че мачът може да бъде изопачен от хора и събития към провеждащия се референдум в Каталуня за незавимост.
Spanish democracy ordained by the EU. Voter intimidation & police brutality. No wonder #Catalonia wants independence. #CatalanReferendum pic.twitter.com/16XqYauRHs
— NιαYouHaveToGoBack (@nia4_trump) October 1, 2017

От испанската федерация обаче са обяснили, че мачът би трябвало да се състои по стратегия и може да бъде отсрочен или пренасрочен само, в случай че съдиите и делегатът на срещата, както и полицията, преценяват, че има заплаха от произшествия, стълкновения.

Референдумът за отцепването на региона от Испания се организира през днешния ден в цялата североизточна област, а централната власт в Мадрид не признава допитването за законно. Това провокира напрежение в цяла Каталуния и конфликти сред искащите да упражнят правото си на глас и полицията, коята е особено командирована във връзка референдума и лимитира оптимално достъпа до местата за гласоподаване. Това докара до 38 ранени.

More and more... #HelpCatalonia @JunckerEU @TimmermansEU pic.twitter.com/GM4xTbEj9u
— Help Catalonia (@CataloniaHelp2) October 1, 2017
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР