Ръководството на американския самолетостроител "Боинг" (Boeing) обмисля съкращаването на 10

...
Ръководството на американския самолетостроител "Боинг" (Boeing) обмисля съкращаването на 10
Коментари Харесай

Боинг обмисля съкращаването на 10% от служителите си

Ръководството на американския самолетостроител "Боинг " (Boeing) обмисля съкращаването на 10 % от чиновниците си на фона на пандемията от ковид, оповестява вестник "Уолстрийт джърнъл ", представен от Ройтерс и ТАСС.

Според източници на изданието компанията разисква разновидности да пенсионира по-рано някои чиновници, част от личния състав да бъде уволнен, а на други експерти по-рано да им бъдат прекъснати договорите, като им се изплатят обезщетения.

В другите подразделения на "Боинг " в целия свят в този момент работят към 160 000 души.

Екипите на Тръмп с проект за избавяне на самолетните компании

Все още не е взето дефинитивно решение за съкращаването на личния състав с 10 %. Няма и изясненост дали ще бъдат съкратени чиновници от подразделението, изпълняващо поръчки в областта на защитата.

Потенциалните съкращения се чака да обиден значително комерсиалното поделение на "Боинг ", който е под напън поради рецесията в авиосектора по света, отбелязва Ройтерс.

И преди пандемията от ковид "Боинг " преминаваше през сериозна рецесия поради двете произшествия с модел Боинг 737 Макс (Boeing 737 MAX) - в Етиопия през март 2019 година, при която починаха 157 души и в Индонезия през октомври 2018 година, лишила живота на 189 души, напомня ТАСС. В резултат употребата на този модел самолети е спряна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР