Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” е било информирано за искането

...
Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” е било информирано за искането
Коментари Харесай

Шефът на АПИ: Не сме проспали проблемния участък при Своге

Ръководството на Агенция „ Пътна инфраструктура” е било осведомено за настояването на Община Своге съдбовната права край града да бъде ремонтирана поради неприятно сцепление, само че тромава процедура в връзката с „ Трейс” е довела до забавянето, което в последна сметка лиши 20 човешки живота при автобусната злополука от август тази година.

Това стана ясно от думите на шефа на организацията инж. Светослав Глосов в утринния блок на БТВ. Той беше безапелационен, че АПИ не е „ проспала” проблема. По думите му документът от 2017 година с първо наставление „ Пълна замяна на асфалтовото покритие” и период за осъществяване „ Незабавно” не „ нито сензация, нито откритие” на Елена Йончева от Българска социалистическа партия и огромна част от другите установени недостатъци са били отстранени, само че тъкмо въпросът със сцеплението се е оказал противоречив.

Отправяни са претенции към изпълнителя да ремонтира пътя гаранционно, само че последвал отвод. От „ Трейс” изтъкнали, че изказванията в протокола не дават отговор на истината и че общината в Своге не е страна по контракта за пътния сектор. „ След техния отвод е направена оценка от нашата пътна лаборатория, която е установила съответни проблеми”, изясни Глосов.

Такава бил завършен нов протокол с наставления към „ Трейс”. Той обаче датира от едвам няколко дни преди трагичния случай. Глосов акцентира, че единственият метод да бъде „ притиснат” реализатор на пътен план е в границите на законово написаните процедури.

Освен това той още веднъж прикани да се изчака следствието преди да приказваме за това дали пътят или водачът на съдбовния рейс има виновност за нещастието.

Шефът на организацията призна, че не може да си изясни по какъв начин асфалтът се е оказал със състав, друг от одобрената рецептура. Според него, обаче, тук не приказваме за машинация, тъй като разликата би била под 2000 лева за 350-метров сектор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР