Ръководството на АЕЦ Козлодуй да бъде незабавно уволнено. За това

...
Ръководството на АЕЦ Козлодуй да бъде незабавно уволнено. За това
Коментари Харесай

Ръководството на АЕЦ Козлодуй да бъде незабавно уволнено, настояват от АБВ

Ръководството на АЕЦ Козлодуй да бъде неотложно уволнено. За това упорстват от АБВ, поради в нуклеарната централа, което е станало по решение на управлението на АЕЦ Козлодуй.
От АБВ бяха поискали от ДАНС  и енергийния министър информация по чия самодейност е визитата на дипломат Мустафа, какъв е бил съставът на делегацията и какви документи са й предоставени, както изясни водачът на АБВ, " тъй като тя се похвали, че са й предоставени стратегически документи за стратегически бъдещи дейности на централата ".
От получения отговор от ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев излиза наяве, че при еднократни визити на стратегическа зона се обезпечава достъп, без да е належащо издаването на позволение от ДАНС. " ДАНС удостоверява, че Козлодуй е стратегическа зона, организацията удостоверява, че без нейна глоба на територията на стратегическата зона са влизали чужденци ", акцентира Петков и заключи: " Това е закононарушение ".
Той заяви още, че в отговора си господин Георгиев уведомил АБВ, че откакто не се изисква известяван на организацията или изпращане на искане от ръководителя на стратегическия обект за издаване на позволение, такова позволение би трябвало да се издава по ред, избран от ръководителя на атомната електроцентрала Козлодуй, чийто принципал е Министерството на енергетиката.
АБВ ще се извърнат към ръководителя на централата с искане да им бъде възложен правилника или документа, в който той е открил метода на заявяване, поканване, влизане еднократно на хора в стратегическата зона, заяви още Петков.
" Ако стратегическата зона е с характера на полд-зеленчук и всеки чужденец когато и както му скимне да върви в нея и да си взема стратегически документи, значи нещо сме се объркали ", разяснява той.
АБВ ще се извърнат към прокуратурата, заяви още Петков и посочи, че ще сезират прокуратурата във Враца, защото в нейния регион е централата и тъй като нямат доверие на основния прокурор, който по думите му " обслужва Борисов и цялата крадлива тайфа към него ".
Лидерът на АБВ е безапелационен: " Ако енергийният министър Теменужка Петкова е в такава степен на зависимости и не уволни управлението на ЕАЦ Козлодуй, ще желаеме прокуратурата да в профил управлението на Козлодуй до привършване на инспекцията ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР