Ръководствата на парламентарните групи на ГЕРБ и Воля ще се

...
Ръководствата на парламентарните групи на ГЕРБ и Воля ще се
Коментари Харесай

ВОЛЯ: В сряда ще стане ясно дали парламентът има нужда от хапчетата на Марешки

Ръководствата на парламентарните групи на ГЕРБ и Воля ще се срещнат в сряда, когато Веселин Марешки и сътрудниците му ще изпитват ръководещите на законодателни начинания и управнически цели, с цел да решат дали да продължат парламентарната си работа.

Вчера водачът на партия " Воля " Веселин Марешки съобщи, че от партията напущат пленарната зала. ГЕРБ и " Обединени патриоти " имат общо 122-ма национални представител и в тази парламентарна сесия обезпечаването на кворума постоянно е предизвикателство, изключително откакто " Българска социалистическа партия за България " отхвърли да взе участие в пленарните съвещания. Това решение на " Воля " би сложило сформирането на кворума в ръцете на Движение за права и свободи. 

По-късно през вчерашния ден обаче Марешки съобщи, че от партията въпреки всичко остават в пленарната зала, само че не и за " маловажни диспути ". Тази заран в изявление за Българска национална телевизия той още изясни, че от партията се държат по този метод, " с цел да ги свалим на земята и да им напомним, че когато са се явявали на избори, са имали обещания за служител на реда във всяко село, справяне с демографската рецесия ".

Днес Цветанов изясни, че през вчерашния ден е провел диалог с Марешки, в който разискали " осъществяването на уговорките в законодателната част, които са директно свързани с управническата ни стратегия ". На работната среща в сряда се чака полемиката да продължи, с цел да може Марешки да реши дали е редно партията му да продължи парламентарната си работа. 

Цветанов съобщи, че от ГЕРБ ще показват резултатите, които са постигнали за 2 години присъединяване в българския парламент, и ще показват плануваните цели до края на мандата им. По думите на Цветанов от " Воля "  се интересуват най-много от политики в сферата на здравеопазването, образованието и приходите на жителите. 

На въпрос дали това е извиване на ръце от страна на " Воля ", Цветанов отговори, че всъщност  " Родолюбците " се държат " извънредно отговорно ". 

" Всяка една от парламентарните групи има своята политика, своята визия, има своите задължения към гласоподавателите, когато те са правили своята предизборна акция, и това че всеки отстоява своите правила, по никакъв метод не би трябвало да го тълкуваме като извиване на ръце ", добави Цветанов.

Според него също няма никакъв проблем със сформирането на кворума. В духа на дейностите си от през вчерашния ден, тази заран от " Воля " в началото не се явиха в пленарната зала, само че по-късно размислиха и се записаха. Така тази заран Народното събрание не събра кворум за започване на съвещанието при първото броене - в залата бяха регистрирани 119 при нужни 121 народни представители. Следващото броене стартира 10 минути по-късно, когато стана ясно, че от " Воля " са влезнали в пленарната зала, събирайки кворум над 125 депутати.

Трудностите с кворума съгласно Цветанов обаче били просто техническа неточност. Той изясни, че имало ексклузивен председателски съвет, който завършил към 09:04 ч., и по тази причина някои от народните представители влезнали в залата по-късно. " Двама сътрудници просто закъсняха - бяха на вратата, само че към този момент регистрацията беше прекратена ", добави Цветанов.

Патриоти и родолюбци в битка

В коридорите на Народното събрание депутатът от  " Воля " Пламен Христов разяснява, че от партията не са трансформирали решението си, макар че са помогнали на ръководещите за кворума. Той добави, че са окуражени да реализират договорка за българския народ, от която той да бъде удовлетворен.

Христов още съобщи, че откогато взели решението, е трябвало да се оправят с нападките на водачите на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, че " и без хапчетата на Марешки слънцето ще изгрее ".

" В 9.00 ч. откакто през днешния ден не се регистрирахме стана ясно, че има потребност от хапчетата на господин Марешки, в случай че употребявам терминологията на министър Каракачанов. След като се регистрирахме на втория път спасихме министър Каракачанов да върви да търси лекуване при Движение за права и свободи ", сподели още Христов.

Той добави, че от партията не се пробват да си подвигат цената, тъй като е ясно, че тя не е по никакъв начин ниска в българския парламент.

" Стана ясно, че ние сме нужни, тъй че предстоят диалозите в сряда. Тогава ще забележим дали българският парламент продължава да има потребност от хапчетата на Марешки или не ", посочи Пламен Христов, като добави, че " Воля " търси договорка, само че не за себе си, а за българския народ.

От  " Обединени патриоти " не закъсняха с отговора - зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов дефинира дейностите на " Воля " като " на ниска цена цирк ". Той добави, че няма защо ръководещите да са признателни на " Воля " за сформирането на кворума, защото ходенето на работа е напълно обикновено нещо.

" Мисля, че най-естествено държание на всеки един народен представител е да работи, неестественото е другото ", сподели още той. Веселинов добави, че при " цялостна готовност " ГЕРБ и " Обединени патриоти " могат и сами да си обезпечават кворум.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР