Ръководствата на носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив), Царско

...
Ръководствата на носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив), Царско
Коментари Харесай

Четири клуба пожелаха официално от БФС да се увеличи efbet Лига

Ръководствата на носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив), Царско село, Септември (София) и Локомотив (София) са изпратили публично писмо до президента на БФС Михаил Касабов и президента на Професионалната футболна лига Стефан Капралов, в което оферират следващата година шампионата на efbet Лига да бъде от 16 тима, а не от 14, както е през последните години.

Както е известно, точно Септември и Локо (Сф) бяха гневни на БФС, откакто сезонът във Втора лига беше преустановен прибързано. Така ЦСКА1948 влезе непосредствено в елита, до момента в който септемврийци останаха на второ място и чакат баража за влизане, само че без право да играят публични мачове. Столичните " железничари " пък останаха четвърти и не съумяха да се преборят с Монтана за третото място, като и тоди сезон се разминаха с фантазията си за връщане в елита.

Писмото е пратено на 19 юни, като в него има четири точки.

Ето какво написа в формалното писмо на четирите клуба до БФС и ПФЛ:

П Р Е Д Л О Ж Е Н И Е
от СФК Царско село 2015 София, ПФК Локомотив 1926 Пловдив,
ПФК Септември София, ФК Локомотив 1929 София


Уважаеми господин Касабов,
Уважаеми господин Капралов,

Във връзка с идното разискване от страна на Изпълнителния комитет на БФС на план за формата на шампионата на ППЛ за сезон 2020/2021 бихме желали да предложим следните промени във формата на шампионата, които да влязат в действие от сезон 2021/2022 година:

1. Увеличаване броя на тимовете в ППЛ от сезон 2021/2022 от 14 на 16 тима и осъществяване на шампионата в обичаен формат всеки против всеки с разменени семейства.
2. За да се реализира това в края на сезон 2020/2021 би трябвало да бъдат проведени два спомагателни баража, в които един против различен да се срещнат изгубилите плейаутите сред тимовете от ППЛ и ВПЛ против класиралите се на 4-то и 5-то място във ВПЛ.
3. През сезон 2021/2022 непосредствено изпадат тимовете класирали се на 15-то и 16- то място в ППЛ, а на тяхно място влизат непосредствено тимовете приключили на 1-во и 2-ро място във ВПЛ. Отборът приключил на 14-то място в ППЛ играе бараж против приключилия на 3-то място във ВПЛ.
4. Съставът на ВПЛ се резервира в сегашния формат, като се провеждат спомагателни баражи за попълването й.

Бихме желали в най-кратки да организирате допитване до останалите футболни клубове членове на ПФЛ, с което да ги запознаете с актуалното предложение и да съберете техните отзиви.

Подписано:
СФК Царско село 2015 София
ПФК Локомотив 1926 Пловдив
ПФК Септември София
ФК Локомотив 1929 София
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР