Хищниците на Габон на терена: В рамките на педофилски футболен скандал

...
Ръководните органи на футбола са изправени пред обвинения, че не
Коментари Харесай

Ръководните органи на футбола са изправени пред обвинения, че не са успели да защитят млади жертви на сексуално насилие в Габон. BBC Africa Eye разговаря с повече от 30 свидетели, които разказаха за мрежа, която измъчва всички нива на играта от три десетилетия.

Предупреждение: Тази статия съдържа някои подробности читателите може да намерят разстройващо

Твърденията за сексуално насилие в централноафриканската страна Габон датират от началото на 90-те години.

Една жертва, която пожела да остане анонимна, описа какво се е случило с него като тийнейджър във футболен лагер под 17 години. Той каза, че той и най-добрият му приятел са били събудени посред нощ и отведени в стая с червени светлини, пълна с голи мъже.

"Те започнаха докосвайки мен и моя приятел и аз просто не разбирах. Започнах да се моля. Исках да изляза, но вратата беше заключена. Хванаха ме и ме хвърлиха на пода. Имаше двама мъже от охраната. Беше като те бяха подготвени", каза той.

"Видях как започнаха да изнасилват моя приятел. Погледнах го в очите и той ме погледна като ако каже: „Нека просто да се съгласим с тях и да приключим с това“. Плаках и крещях, крещях и крещях.

"Казаха ми, че никога повече няма да бъда избран да играя и че ако посмея да говоря с някого за случилото се , семейството ми щеше да бъде убито."

Той никога повече не игра за Габон.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР