Ръководителят на южнокорейската Служба за финансов надзор (FSS) трябва да

...
Ръководителят на южнокорейската Служба за финансов надзор (FSS) трябва да
Коментари Харесай

Южна Корея се консултира със САЩ за Биткойн ETF

Ръководителят на южнокорейската Служба за финансов контрол (FSS) би трябвало да организира диалози с Гари Генслер, началник на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC), по-късно тази година по отношение на криптовалутите и въвеждането на спот Биткойн ETF.

Както е посочено в бизнес проекта, показан от шефа на FSS Лий Бок-хюн, пътуванията до главните финансови пазари през второто тримесечие на 2024 година имат за цел да съберат информация за това по какъв начин Южна Корея може дейно да контролира цифровите активи.

Директорът Лий акцентира пред локални кореспонденти, че неотдавнашното утвърждение на спот BTC ETF от Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища е оказало доста влияние върху световната политика, което го е предиздвикало да бъде основна точка от дневния ред на FSS.

През последните години Южна Корея е изправена пред провокации, свързани с корупцията, обвързвана с криптовалутите. Правителството реагира, като одобри ново законодателство, ориентирано към повишение на прозрачността във връзка с притежаваните от длъжностните лица криптовалути .

Съобщението за плануваната среща на FSS с SEC съответства с представянето на по-строги правила за тържищата за криптовалути от страна на Комисията за финансови услуги (FSC) на Южна Корея. Съгласно препоръчаните промени тези тържища ще би трябвало да рапортуват за всички промени в управлението и да получават утвърждение преди реализирането на нови интервенции.

В препоръчаните разпореждания се планува, че доставчиците на услуги за виртуални активи би трябвало да уведомяват органите за всевъзможни промени в управлението си, като подсигуряват, че интервенциите се правят единствено след приемане на отчета за измененията.

Освен това FSC упорства за по-голяма бистрота, като изисква от крипто тържищата да разкриват всички нарушавания или случаи на несъответстваща работа на техните ръководители.

Предложените от КФН промени сега са отворени за социална противоположна връзка и мнения.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР