Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел предупреди в

...
Ръководителят на външната политика на ЕС Жозеп Борел предупреди в
Коментари Харесай

Борел: Европа не може да замени помощта на САЩ за Украйна

Ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел предизвести в четвъртък, че Европа не може да размени помощта на Съединени американски щати за Украйна на фона на вътрешните битки сред републиканците във Вашингтон, които заплашват поддръжката за Киев.

„ Украйна се нуждае от поддръжката на Европейския съюз... само че също и от поддръжката на Съединени американски щати “, сподели Борел след идването си на срещата на върха на Европейската политическа общественост, която би трябвало да събере водачите на към 50 европейски страни в Испания, предава.

Той добави: „ Може ли Европа да запълни празнината, оставена от Съединени американски щати? Разбира се, Европа не може да размени Съединени американски щати.

Междувременно ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен сподели, че е „ доста уверена “, че Съединени американски щати ще продължат поддръжката си за Украйна макар политическите ветрове във Вашингтон, които хвърлят подозрения по отношение на спомагателната помощ за Киев.

„ Тук, в Европейския съюз, ние работим върху пакет от 50 милиарда евро за Украйна за годините от 2024 до 2027 година Това е доста значимо, тъй като Украйна се нуждае от предвидимост и надеждност в директната бюджетна поддръжка “, сподели фон дер Лайен.

Тя добави: „ Доколкото виждам обстановката в Съединени американски щати, аз съм доста уверена в поддръжката за Украйна от Съединени американски щати. Това, върху което Съединени американски щати работят, е времето. "

Украйна съобщи, че работи със Съединени американски щати, откакто Конгресът не включи нова военновременна помощ в бюджетната договорка в финален опит да избегне затварянето на държавното управление. Президентът Байдън обаче акцентира, че поддръжката на Съединени американски щати за Украйна ще остане непоколебима.

Байдън сподели в изказване по-рано този месец: „ Докато ръководителят и преобладаващото болшинство от Конгреса бяха непоколебими в поддръжката си за Украйна, в това съглашение няма ново финансиране, което да продължи тази поддръжка. Не можем при никакви условия да позволим американската поддръжка за Украйна да бъде прекратена.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР