Ръководителят на Вагнер“ Евгений Пригожин влезе в задочен спор с

...
Ръководителят на Вагнер“ Евгений Пригожин влезе в задочен спор с
Коментари Харесай

The Cube: Скандалът между Пригожин и Стрелков се разраства

Ръководителят на „ Вагнер “ Евгений Пригожин влезе в неприсъствен спор с Игор Гиркин Стрелков. Стигна се до там, че пресслужбата на Пригожин пусна публично изказване в профила си в Telegram.

В него Пригожин публично кани Гиркин да се причисли към частната военна компания „ Вагнер “, с цел да се ревизира бойният опит, който показва. Пригожин твърди, че е разговарял със своите командири, които са имали „ извънредно отрицателно отношение “ към Стрелков, само че въпреки всичко е съумял да ги убеди.

Подчертава обаче, че препоръчаната служба няма да бъде висока, защото някогашният министър на защитата на по този начин наречената ДНР първо би трябвало да покаже „ компетенциите си “. Накрая прибавя, че е „ време да се премине от думи към каузи “.

Стрелков пък съобщи в отговор, че е подготвен да обмисли предлагането, стига то да е „ вярно дефинирано, да не наподобява като насмешка или специфична клопка “.

Припомням, че тази история се случва на фона на рецензиите, които Гиркин насочва напоследък във връзка с „ Вагнер “ и загубите в Бахмут и Соледар.

Що се отнася до реакциите в обществените мрежи, потребителите наподобяват разграничени по въпроса. Едни настояват, че сме очевидци на добре премислен PR от страна на Стрелков, други пазят Пригожин и се забавляват с както те го назовават „ остроумния му отговор “. Настрана от мненията в онлайн пространството обаче, несъмнено сме очевидци на може би един от най-публичните разпри сред съветски висшестоящи лица.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР