Ръководителят на управление „Застрахователен надзор” в Комисията по финансов надзор

...
Ръководителят на управление „Застрахователен надзор” в Комисията по финансов надзор
Коментари Харесай

Ралица Агайн от КФН: Ще подам оставка

Ръководителят на ръководство „ Застрахователен надзор” в Комисията по финансов контрол Ралица Агайн съобщи, че ще подаде оставка, оповестява NOVA.

Това става на фона на абсурда с банкрута на застрахователното сдружение „ Олимпик”, който засегна над 200 000 българи, пострадали при пътнотранспортни нарушавания или имащи застраховки в компанията.

Прокуратурата ревизира Комисията за финансов контрол поради „ Олимпик “

„ Оставката е прочувствена, а не поради позволени нарушения”, изясни в коридорите на Народното събрание Агайн, която е и зам.-председател на КФН.

Тя разясни, че през 2017 година, записаното в Кипър застрахователно сдружение „ Олимпик” е сключило две покупко-продажби. Едната е в Бразилия, а другата в Испания. В тях компанията е вложила стотици милиони, с което е източен капиталът.

От през днешния ден застрахованите в "Олимпик " остават без "Гражданска отговорност "

Искане за оставката на Агайн през вчерашния ден насочи финансовият министър Владислав Горанов.

„ Намираме съществени пропуски в работата на ръководителя на ръководство „ Застрахователен надзор” в КФН Ралица Агайн”, съобщи той, като посочи, че въпреки всичко комисията е самостоятелен орган.

Борисов за „ Олимпик “: Ще опитаме да помогнем

Обвиненията към работата на ръководителя на ръководство „ Застрахователен надзор” са, че не е реагирала на време на проблемите в кипърската компания и че не е направила задоволително, с цел да осведоми клиентите на сдружението и обществеността в България.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР