Ръководителят на стратегическото командване на Съединените щати генерал Джон Хайтън

...
Ръководителят на стратегическото командване на Съединените щати генерал Джон Хайтън
Коментари Харесай

DefenseNews: Висш американски генерал призова всички да повярват в "невидимата" ракета на Путин

Ръководителят на стратегическото командване на Съединените щати военачалник Джон Хайтън съобщи, представен от DefenseNews, че Вашингтон няма доказателства, че Русия има " непобедима " свръхзвукова ракета, само че прикани да повярваме на думите на съветския президент Владимир Путин за модерни оръжия, разработвани от Москва.

" Няма да ви давам детайлности за средствата, които използваме, с цел да следим това. Няма да ви опиша механически детайлности за опциите на тези ракети. Но мога да ви кажа, че наблюдавахме по какъв начин Русия и Китай тестват свръхзвукови оръжия " - сподели Хайтън.

Той не е прецизирал дали съветската ракета в развой на създаване или към този момент се тества, само че акцентира, че изказванията на Путин би трябвало да се одобряват изцяло съществено. " Трябва да повярвате на изказванията на Владимир Путин за това, на което той работи ", означи генералът.

Според думите му, през последните години Съединени американски щати също са провели проби на хиперзвуково оръжие, само че те не са били " изцяло сполучливи " и са били прекъснати. В същото време Хайтън сподели, че се надява, че всички позволени неточности ще бъдат взети под внимание и че развиването в тази посока ще продължи.


Свръхзвуковият " Кинжал "

Както показва изданието, макар обстоятелството, че в продължение на доста години, Управлението за отбранителни перспективни проучвателен планове на Съединени американски щати не получава задоволително финансиране, през 2018 година размерът на вложенията е повишен до 108.6 милиона $ от 85,5 милиона $ през 2017 година. Управлението чака, че през идната година нейното финансиране ще се усили с 136 % - до 256,7 милиона $.

На 1 март, по време на тирада пред Федералното заседание, Путин съобщи, че нова свръхзвукова въздушна ракетна система - " Кинжал " - е към този момент част от съветската войска. Руският водач акцентира, че това оръжие няма аналози в света.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР