Ръководителят на Северна Корея - Ким Чен-ун призова да се

...
Ръководителят на Северна Корея - Ким Чен-ун призова да се
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Да засилим производството на ракети, да се готвим за война

Ръководителят на Северна Корея - Ким Чен-ун прикани да се усили производството на ракети и артилерийски снаряди, с цел да може страната да се снабди с " голяма военна мощност " и да бъде подготвена за война, съобщи севернокорейската организация КЦТА, представена от Ройтерс.

Ким е издал заповедта по време на визитите си в петък и събота на основни фабрики за муниции, които създават тактически ракети, ракетни установки, бронирани бойни машини и артилерийски снаряди. Неговата ревизия " на терен " бе следващата от серията визити на оръжейни фабрики, в които той разпореди всеобщо произвеждане на оръжие, напомня Българска телеграфна агенция.

Визитите му пристигнаха дни преди Съединени американски щати и Южна Корея да стартират годишните си взаимни военни учения, които Пхенян приема като подготовка за война.

Ким Чен-ун е изтъкнал " значимата цел да се усили фрапантно " потенциалът на ракетното произвеждане за потребностите на разрастването и подсилването на фронтовите войскови елементи, отбелязва КЦТА.

" Качествените равнища на подготовката ни за война зависят от развиването на оръжейната ни индустрия и заводът носи голяма отговорност за ускоряването на темповете на тази подготовка ", е декларирал севернокорейският водач на едно от местата, които е посетил.

В други фабрики той е инспектирал и карал нова многофункционална бронирана бойна машина и е похвалил скорошния прогрес на осъвременените индустриални линии на реактивни системи за залпов огън с огромен диаметър, показва КЦТА.

Ким е показал " незабавната потребност " от " серийното разгръщане по места " на производството на такива ракетни системи, също за да се укрепи арсеналът на фронтовите бойни елементи.

" Нашата войска би трябвало напълно да разполага с голяма военна мощност и солидна подготовка за започване на война когато и да е, с цел да не дръзва врагът да употребява военна мощ и да знае, че ще бъде погубен, в случай че го направи ", е декларирал севернокорейският водач.

Очаква се взаимните летни учения на военните сили на Южна Корея и Съединени американски щати под името " Щит на свободата " да се състоят този месец, като Северна Корея ги разгласи за подготовка за нуклеарна война. Съединени американски щати упрекнаха КНДР в доставка на оръжие за Русия за войната й в Украйна, включително артилерийски снаряди, раменни и други ракети. Северна Корея и Русия отхвърлят да правят оръжейни преводи.

Отделно от това КЦТА заяви, че Ким е посетил " засегнатите от ураган региони ", откакто предходната седмица тропическата стихия " Ханун " мина над Корейския полуостров и наводни аграрни земи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР