Полша осъди предполагаемите кибератаки на руската хакерска група АПТ28 срещу

...
Полша осъди предполагаемите кибератаки на руската хакерска група АПТ28 срещу
Коментари Харесай

Руски хакери са атакували полски институции

Полша осъди хипотетичните хакерски атаки на съветската хакерска група АПТ28 против Германия и Чехия и добави, че и тя е станала тяхна цел, съобщи. Варшава показва взаимност с Берлин и Прага в подтекста на хакерските атаки против техните демократични институции и политически партии, се споделя в позиция на полското външно министерство, поместена на интернет страницата на ведомството.

Вчера Германия упрекна Русия, че е направила хакерски атаки против ръководещата ѝ партия и нейния защитителен и частен аерокосмически бранш, а също и против други страни, и предизвести, че това няма да бъде оставено без последици, само че не разкри повече детайлности.

" Полша, която също е една от целите на офанзивите на АТП28, уверено осъжда непрекъснатите, неприемливи и злонамерени дейности, осъществявани в киберпространството от съветски организации ", се споделя в позицията на полското министерство на външните работи.

В известието не се разкриват детайлности за офанзивата. " Изправена пред непрекъснато растяща опасност в киберпространството, Полша интензивно работи за отбрана на сериозната си инфраструктура, резистентност и подсилване на киберотбраната си ", се добавя в изказването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР