Жирона победи Барселона с 4:2 в мач от 34-ия кръг

...
Жирона победи Барселона с 4:2 в мач от 34-ия кръг
Коментари Харесай

Реал Мадрид спечели титлата в Ла Лига след загубата на Барселона от Жирона

Жирона победи Барселона с 4:2 в мач от 34-ия кръг на Ла Лига. Загубата на каталунците удостовери шампионската купа на Реал Мадрид, който не може да бъде преместен от лидерската позиция в класирането.

Срещата на стадион " Мунисипал де Монтивили " в Жирона стартира стремително. Андреас Кристенсен откри резултата след единствено 153 секунди игра. Защитникът стреля от воле от границата на наказателното поле.

Домакините изравниха резултата единствено 110 секунди по-късно. Артьом Довбик засече с глава центриране във вратарското поле на Иван Мартин.

В добавеното време на ървото полувреме гостите възобновиха задатъка си. Роберт Левандовски бе прецизен от дузпа, отсъдена след намесата на ВАР за нарушаване против Ламин Ямал.

След почивката обаче възпитаниците на Мичел лишиха математическата опция на Барселона да настигне Реал Мадрид в класирането. Резервата Порту наново възобнови равенството с първото си допиране, след влизанието си в игра.

Още в идната офанзива Мигел Гутиерес донесе поврат за отбора си с удар от вътрешността на наказателното поле.

В 74-ата минута домакините сложиха точка на разногласието с нов гол на Порту. Испанецът насочи удар от воле след центриране в наказателното поле на Савио.

Жирона измести Барселона от втората позиция в класирането и си обезпечи присъединяване в Шампионска лига през идния сезон. Възпитаниците на Шави Ернандес имат 73 точки, с една по-малко от съперника им.

Реал Мадрид завоюва своята 36-а купа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР