Ръководителят на руските власти на Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че

...
Ръководителят на руските власти на Севастопол Михаил Развожаев съобщи, че
Коментари Харесай

Украйна атакува руска база в Севастопол, руски удари и в няколко украински области

Ръководителят на съветските управляващи на Севастопол Михаил Развожаев заяви, че военните отблъскват офанзива на два военноморски дрона на входа на база на Черноморския флот, оповестяват от BBC.
Прочетете още
" Силните звуци в региона на Северния пристан са от плановете на Черноморския флот. По предварителна информация те отблъскват нахлуване от два безпилотни морски катера ", написа Развожаев в своя канал в " Телеграм ".

BBC уточнява, че съветското командване е задействало силите за противоподводна защита и отбрана от саботажи.

Въздушна паника още веднъж беше оповестена тази нощ в редица области в южната и източната част на Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски разяснява вчерашния съветски удар по хранителен магазин и кафене в село в Харковска област, при който починаха над 50 души, измежду които 6-годишно дете.

Военновъздушните сили на страната оповестиха за съветски дронове, ориентирани към Одеска и Николаевска област. Още безпилотни машини са били изпратени към Харковска и Кировградска област.

Ръководителят на администрацията в град Херсон пък оповестява за гърмежи в обитаемото място. Засега няма данни за потърпевши. Появиха се информации и за детонации в Черкаска област.

В същото време съветското министерство на защитата заяви, че противовъздушната защита е унищожила пет украински дрона над южната област Белгород, без да даде повече детайлности.

Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия, че съзнателно е атакувала село Гроза, западно от град Купянск. В момента на нападението към 60 локални поданици се били събрали в кафене за възпоменателна гала. Зеленски за следващ път назова Русия " безусловно зло ":

" Руските терористи нанесоха удар, който не може да бъде избран като свиреп, тъй като това ще бъде засегнатост за животните. Съзнателен ракетен удар по село, по елементарен хранителен магазин и кафене. Руските военни няма по какъв начин да не са знаели къде удрят и това не е бил удар на сляпо ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш остро осъди съветската ракетна офанзива против селото, а ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел сподели, че това е " следващата отвратителна офанзива против почтени цивилни ".

Междувременно Украйна разгласи, че нейните войски са постигнали прогрес в източния спектакъл на своята контраатака за прогонване на съветските окупационни сили, само че са под напън по на север. Военен представител съобщи, че най-трудният регион е секторът Лиман-Купянск - два града, завладяни от украинските войски в края на предходната година, които не престават да са обект на съветски офанзиви. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР