Ръководителят на руската наемническа групировка Вагнер определи съобщенията, в които

...
Ръководителят на руската наемническа групировка Вагнер определи съобщенията, в които
Коментари Харесай

Пригожин: Зад твърдението, че съм предал информация на Киев, стоят хора от Рубльовка

Ръководителят на съветската наемническа формация " Вагнер " дефинира известията, в които се твърди, че е предложил на Украйна информация за позициите на съветските войски, като " смехотворни " и резултат от възможна клеветническа акция.

Основателят на " Вагнер " Евгений Пригожин през последните дни изостри реториката си против съветското министерство на защитата, като разгласява язвителни видеоклипове за генералите на Москва.

Бойците на " Вагнер " оглавиха битката на Москва за източния украински град Бахмут, а въздействието на Пригожин внезапно набъбна след офанзивата на Москва.

Вестник " Вашингтон пост " разгласява в неделя материал, основан на непотвърдени данни от американското разузнаване, за това, че Пригожин е имал контакти с украинското разузнаване през януари.

Според американски документи, написа вестникът, Пригожин е предложил на Киев информация за позициите на съветската войска в подмяна на изтеглянето на украинските войски от регионите край Бахмут.

В аудиосъобщение, оповестено в Телеграм, Пригожин се присмя на обявата.

" Да се чете това, несъмнено, е прелестно. Това значи, че освен се удрям за Русия, само че и Зеленски извършва моите заповеди ", съобщи Пригожин.

" Това е смешно. "

Той съобщи, че зад изказванията може да стоят " хора от Рубльовка " - първокласно московско предградие, в което живее съветският хайлайф.

" Разбира се, че ще изсипят колкото се може повече гадости върху мен ", сподели той.

Миналата седмица Пригожин упрекна стандартната войска на Москва, че е " избягала " от позициите към Бахмут.

Той нееднократно е заявявал, че съветското министерство на защитата отхвърля да доставя муниции на бойците му.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР