Ръководителят на руската група наемници Вагнер каза в интервю, че

...
Ръководителят на руската група наемници Вагнер каза в интервю, че
Коментари Харесай

Пригожин: Може да отнеме две години да превземем Донбас

Ръководителят на съветската група наемници " Вагнер " сподели в изявление, че може да отнеме две години на Москва да управлява напълно два източноукраински района, чието завладяване е показала като основна цел на войната.

Евгений Пригожин сподели, че неговото схващане за проекта на Русия е, че тя би трябвало да управлява изцяло районите Донецк и Луганск, които Москва предходната година разгласи за " републики " в границите на Русия - ход, наказан от множеството страни от Организация на обединените нации като противозаконен.

" Доколкото разбирам, би трябвало да овладеем Донецката и Луганската република и по принцип това към този момент ще устройва всички ", сподели той пред съветския боен блогър Семьон Пегов във видео, оповестено в петък.

Той добави, че това може да отнеме сред година половина и две години.

" Ако би трябвало да стигнем до Днепър, това ще отнеме към три години ", добави Пригожин, имайки поради по-голяма територия, която ще се простира до обширната река Днепър, разполовяваща Украйна.

 Ново гробище на Ново гробище на " Вагнер " разкрива армията ѝ от пандизчии

Коментарите му съставляват рядко споделян обществено взор върху съветските упования за евентуалната дълготрайност на спора от човек, чиято частна войска е в центъра на едни от най-ожесточените борби.

Пригожин не приказва от името на съветската войска, само че внезапно увеличи обществения си престиж през последните месеци, в това число като подлага на критика управлението на армията за неуспехите на генералите в съвсем 12-месечната война. В изявлението обаче той настоя, че има " нулеви " политически упоритости.

Говорейки на моменти с пошъл език, Пригожин сподели, че Русия би трябвало да превземе Бахмут - град в Донецк, който е сцена на брутални сражения от месеци, само че е изправен пред гневна опозиция от страна на украинските бранители.

Запитан дали съветските сили са покрай постигането на цялостна обсада на града, той сподели: " Вероятно е прекомерно рано да се каже, че сме близо. Има доста пътища на открито и по-малко пътища във вътрешността. Украинските войски са добре подготвени... и като всеки огромен град е невероятно да го превземем фронтално. Справяме се доста добре ", сподели той. Пригожин се въздържа от по-нататъшни офанзиви против съветското военно управление, гледайки право в камерата, с цел да подчертае, че не подлага на критика никого. Но той сподели, че е значимо висшето командване да разбере обстановката на мъжете на фронтовата линия.

" Така че, в случай че военачалник влезе в окоп и приказва искрено с бойците, тогава бойците в актуалната обстановка ще бъдат просто изумени и доста удовлетворени. Това ще бъде задоволително, с цел да схванат, че не са оставени сами с проблемите си, " той сподели.

Съединените щати правят оценка, че Вагнер сега има към 50 хиляди наемници, ситуирани в Украйна, в това число 40 хиляди пандизчии, наети от съветски затвори. Вашингтон упрекна групата в осъществяване на необятно публикувани зверства и нарушавания на човешките права и я разгласи предишния месец за транснационална незаконна организация.

Пригожин сподели в петък, че Вагнер е спрял да набира пандизчии. В изявлението той отхвърли да ги е употребявал като пушечно месо и сподели, че загубите измежду пандизчиите са почти същите в процентно изражение като за останалите му бойци.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР