Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин заплаши,

...
Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер“ Евгений Пригожин заплаши,
Коментари Харесай

Евгений Пригожин заплаши, че ще избие всички украински военнопленници

Ръководителят на съветската частна военна компания „ Вагнер “ Евгений Пригожин заплаши, че ще избие всички украински военнопленници, съобщи ДПА.

 

" Просто ще унищожаваме всичко на бойното поле ", съобщи през вчерашния ден Пригожин във видеообръщение, което беше оповестено в Телеграм канала на пресцентъра му.

 

Той стимулира опасността си с прехванато радиосъобщение, в което се чува по какъв начин украински военни разискват разстрелването на ранен наемник от " Вагнер ". 

 

Пригожин уточни, че правото на хуманно отношение стартира с вземането на човек в плен, след което военните би трябвало да обезпечат здравно лекуване на врага си и са длъжни да не го осакатяват.

" Няма да нарушаваме разпоредбите за хуманно отношение. Просто ще унищожаваме всички на бойното поле и няма да вземаме повече пленници ", акцентира Пригожин.

 

Наемническата компания " Вагнер " сега работи най-вече в опустошения град Бахмут, където се водят най-кръвопролитните боеве от началото на войната в Украйна. Групировката е упреквана, че употребява наемниците си като пушечно месо, отбелязва ДПА. Много от тях са наказани лица, набрани от Пригожин от съветските затвори с заричане за опрощение.

 

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР