Ръководителят на немския клуб Tafel Deutschland за подпомагане на бедни

...
Ръководителят на немския клуб Tafel Deutschland за подпомагане на бедни
Коментари Харесай

В Германия броят на хората под прага на бедността се е увеличил два пъти

Ръководителят на немския клуб Tafel Deutschland за подкрепяне на небогати Йохен Брюл заяви пред телевизионния канал Das Erste за съвсем двойно нарастване на листата на хората, нуждаещи се от помощ.

Той осведоми, че през 2022 година повече от два милиона души получават безвъзмездна храна от организацията. Това е рекорден индикатор и той е обвързван с пандемията от ковид, непрестанно възходящата инфлация и вооенния спор в Украйна.

Брюл оповестява, че продоволствените банки са изчерпали запасите си и работят съвсем на лимита на своите благоприятни условия. Някои хора, които в този момент стартират да се нуждаят от безвъзмездна храна, от време на време даже се включват в описите на чакащите, защото не доближават артикули за тях. Също по този начин, на дадения миг организацията изпитва усложнения с броя на доброволците, защото размерът на работата се е нараснал доста.

Журналисти от телевизионния канал описаха, че сега в има повече от 230 хиляди бездомни хора. Според публична информация към 13,9 милиона жители...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР