Ръководителят на Наказателната колегия на Върховния касационен съд разпореди преписката,

...
Ръководителят на Наказателната колегия на Върховния касационен съд разпореди преписката,
Коментари Харесай

ВКС: Специалният прокурор Даниела Талева да поеме преписката по сигнала на Денков

Ръководителят на Наказателната гилдия на Върховния касационен съд разпореди преписката, формирана по сигнал на акад. Денков, да бъде предадена за разглеждане по подготвеност на прокурора за следствие на закононарушения, осъществени от основния прокурор или заместител на основния прокурор

В претекстовете на разпореждането са споделя, че в писмото на акад. Денков от 08.04.2024 година са посочени обстоятелства и условия, станали му известни при осъществяване на служебните му отговорности на министър-председател и които пораждат основателни подозрения за вероятно осъществяване на закононарушение от и. ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

Излагат се изказвания, че на 03.04.2024 година по отношение на господин Живко Коцев от страна на и. ф. основен прокурор е оказан психически напън да подаде оставка от заеманата от него служба като основен секретар на Министерство на вътрешните работи, с присъединяване на административния началник на СГП и в наличието на нейния заместител и на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията.

Към писмото е приложение заверено копие от документ, подписан от Живко Коцев, адресиран до премиера на Република България, в който също се твърди оказване на психически напън за подаване на оставка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР