Българските правоохранителни органи екстрадираха в Украйна лидера на престъпна организация,

...
Българските правоохранителни органи екстрадираха в Украйна лидера на престъпна организация,
Коментари Харесай

България екстрадира в Украйна организатор на схеми за укриване от военна служба

Българските правоохранителни органи екстрадираха в Украйна водача на незаконна организация, превозвала отвън Украйна укриващи се от военна работа. Нападателят се укрива от правораздаването в Европейския съюз повече от две години. Това съобщиха от пресцентъра на Главната прокуратура в Украйна.

„ Прокурорите на Кировоградската регионална прокуратура реализираха екстрадиция в Украйна на гражданин на Запорожка област, който е обвинен в образуване на активността на междурегионална незаконна организация за нелегално прекачване на военнослужещи за отбягване на готовност На 25 април 2024 година е екстрадиран от територията на Република България в Украйна “, се споделя в известието.

Според следствието групата, която мъжът е основал и управлявал, е включвала общо 8 души. Подсъдимият направлявал отдалечено дейностите им, до момента в който били в чужбина.

Престъпниците продавали подправени документи на мъже на военна възраст, с цел да избягат отвън страната ни. По-специално, на укриващите се от военна работа са продавани медицински свидетелства, в които се показва, че са негодни за работа заради здравословни аргументи.

„ Цената на такава „ услуга “ варирала от 2500 до 6500 щатски $ на човек. За съвсем месец от противозаконната активност на групата бяха открити към 40 обстоятелството за нелегално превозване на призовници към 9 милиона UAH “, означиха от прокуратурата.

Освен това подсъдимите предложили на клиентите си против пари пътешестване до краткотрайно окупираната част на Запорожие под прикритието на посещаване на родственици и предоставяли на искащите подправени документи за хипотетично наличие на близки родственици зад фронтовата линия.

Нападателят към този момент е в ареста. Грозят го до 12 години затвор.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР