Ръководителят на френското военно разузнаване ген. Ерик Видо ще бъде

...
Ръководителят на френското военно разузнаване ген. Ерик Видо ще бъде
Коментари Харесай

Ръководителят на френското военно разузнаване ще бъде освободен от поста си

Ръководителят на френското военно разузнаване ген. Ерик Видо ще бъде освободен от поста си за несправяне с работата, откакто не съумял да планува нахлуването на Русия в Украйна. Ген. Видо бе назначен на поста преди девет месеца.

Началникът на щаба на защитата на Франция Тиери Бюркар призна в изявление за " Le Monde ", че уволнението е пристигнало, когато френските разследващи служби, в това число Видо, разбрали, че са създали неправилен разбор на съветската опасност в Украйна, оповестиха френски медии, представени от Военновъздушни сили и БГНЕС.

" Американците споделяха, че руснаците ще нападат, те имаха право. Нашите разследващи служби мислеха по-скоро, че завладяването на Украйна ще има чудовищна цена и че руснаците имат други варианти, с цел да смъкват украинския президент Володимир Зеленски ", сподели Бюркар.

Френският разбор на предвоенната обстановка в Украйна е напълно друга от тази в Съединени американски щати. БГНЕС напомня, че час преди среднощната съветска инвазия в Украйна, Пентагонът заяви, че " Русия ще нахлуе в Украйна преди нощта да свърши ".
Въпросът за спецслужбите бе подложен и у нас, резултат обаче няма
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР