Ръководителят на френската дипломация е в Пекин заедно с делегацията

...
Ръководителят на френската дипломация е в Пекин заедно с делегацията
Коментари Харесай

Пекин призова Париж към укрепване на стратегическото сътрудничество

Ръководителят на френската дипломация е в Пекин дружно с делегацията на френския президент Еманюел Макрон, който е на посещаване в Китай.

 

Цин посочи, че страната му придава огромно значение на визитата на френския държавен глава и по тази причина е подготвена да си сътрудничи с Франция за задълбочаване на всестранното стратегическо и практическо съдействие в разнообразни области и издигането му на по-високо ниво, написа Българска телеграфна агенция.

 

Китайският външен министър съобщи, че следващата година се навършват 60 години от установяването на дипломатически връзки сред Пекин и Париж. По този мотив по думите му Китай е подготвен да провежда поредност празнувания и културни обмени и да спомага за поощряване на разговора и съдействието на всички равнища и във всички браншове, както и за поощряване на мултилатерализма.

 

Колона отговори на китайския си сътрудник, че Франция гледа на връзките с Пекин в стратегическа и дълготрайна вероятност и високо прави оценка добре премислената организация от страна на Китай на визитата на Макрон.

 

Париж има предпочитание за непрекъснато задълбочаване на съдействието с Пекин в разнообразни области и за взаимен отговор на световните провокации, добави тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР