Ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на

...
Ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на
Коментари Харесай

Петър Кънев бе избран за заместник-председател по финансовите въпроси на ПАЧИС

Ръководителят на делегацията на Народното събрание в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо съдействие (ПАЧИС) инж. Петър Кънев беше определен с безапелационно болшинство за заместник-председател на Асамблеята по финансовите въпроси. Изборът се състоя по време на 61-ата пленарна сесия на Генералната асамблея на ПАЧИС, чийто хазаин е турската столица Анкара. За поста заместник-председател по финансовите въпроси бяха издигнати кандидатурите на представители на парламентите на България и Република Северна Македония, гласуването беше скрито. За избирането на инж. Петър Кънев на поста бяха подадени 37 от всички 46 гласа.
На Генералната асамблея на ПАЧИС, която беше открита на 4 май 2023 година беше маркиран 30-годишният празник от основаването на организацията.
В първия ден на форума делегатите на страните членки на ПАЧИС разискаха ролята на парламентарната дипломация в динамичността на световните промени. По тази тематика изявление направи ръководителят на делегацията на Народното събрание инж. Петър Кънев.
Делегатите ще одобряват рекомендации, свързани с ролята на парламентите за повишение на енергийната сигурност в страните членки на ЧИС, за подсилване на икономическата непоклатимост, както и за ролята на медиите в социално-икономическото развиване. Националните политики и развиването на галактическите технологии също ще обсъдят парламентаристите от страните членки на ЧИС.
По време на Генералната асамблея на ПАЧИС беше определен заместител общоприет секретар по организационните въпроси, бяха прегледани одитния отчет и проектобюджета на асамблеята.
В ПАЧИС вземат участие Албания, Армения, Азербайджан, Република Северна Македония, България, Грузия, Гърция, Молдова, Украйна, Румъния, Русия, Сърбия и Турция.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР