Ръководителят на делегацията на Кремъл за разговори с представители на

...
Ръководителят на делегацията на Кремъл за разговори с представители на
Коментари Харесай

Русия няма да отсъпи на САЩ. Часове преди началото на серия от преговори между двете страни

Ръководителят на делегацията на Кремъл за диалози с представители на Съединени американски щати Сергей Рябков сподели, че Русия е "разочарована " от предварителните сигнали, идващи от Вашингтон и Брюксел. В неделя вечер стартира серия от диалози сред Съединени американски щати и Русия в Европа по отношение на разполагането на съветски войски покрай границата на Украйна.

Интерфакс и осведомителната организация РИА цитират съветския заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, който споделя, че Москва не е оптимистично настроена към договарянията, тъй като Съединени американски щати упорстват за отстъпки единствено от страна на Русия.

"Няма да се съгласим да отстъпим. Това е изцяло изключено ", сподели Рябков.

В петък американският държавен секретар Антъни Блинкен сподели пред публицисти, че към момента е допустимо Русия да бъде уверена да не нападна Украйна посредством дипломация, само че Западът е изцяло подготвен да реагира със мощ, в случай че мирният метод не успее. Подобна позицията изрази и президентът на Съединени американски щати

Руският президент Владимир Путин сложи като изискване за деескалацията гаранции от Запада, че ще в Източна Европа.

Вашингтон оповестява, че Рябков и ръководителят на американската делегация, заместник-държавният секретар Уенди Шърман, евентуално ще проведат "първоначален диалог " на работна вечеря в Женева още в неделя вечер.

Основната среща там е Това е по този начин нареченият Стратегически разговор и разговор за сигурност. Той ще бъде последван от полемики сред Русия и членовете на НАТО на 12 януари.

За 13 януари във Виена е планувана среща на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ), на която следва да участват Съединени американски щати, Украйна и Русия.

Поредицата от срещи е вследствие на увеличаващото се напрежение по границата сред Украйна и Русия, където Москва сложи огромен брой съветски войски. Струпването на военните поражда опасения измежду западните страни, че Москва приготвя ново нахлуване в Украйна.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Първите военни са по улиците в Казахстан  please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР