Ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини призова снощи венецуелското правителство

...
Ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини призова снощи венецуелското правителство
Коментари Харесай

ЕС призова властите и опозицията във Венецуела да подновят диалога

Ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини прикани нощес венецуелското държавно управление и съпротива да възобновят разговора, с цел да се опитат да намерят излаз от политическата рецесия, съобщи Франс прес.

През месец май започнаха договаряния под егидата на Норвегия сред венецуелското държавно управление и опозицията. Те обаче бяха спрени на 7 август. Социалистическият водач Николас Мадуро приключи присъединяване на своите представители в отговор на новите наказания, наложени от Съединени американски щати.

,,Винаги е по-добре да се приказва, в сравнение с да се бием ", акцентира Могерини по време на посещаване в Мексико, изразявайки вяра за скорошно възобновяване на договарянията. Посещението ѝ в Латинска Америка е отдадено частично на рецесията във Венецуела.

Могерини към този момент посети Куба и се чака да продължи обиколката си с посещаване в Колумбия, напомня Агенция Франс Прес.

,,Мисля, че никой няма интерес да ускорява това разделяне и да утежнява икономическите проблеми на страната ", акцентира Могерини.

Според нея всяко съглашение сред държавното управление и опозицията би трябвало да докара до демократично решение, включващо нови президентски избори под надзора на интернационалните наблюдаващи и опция за всички да вземат участие в демократичното установяване на бъдещето на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР