Ръководителите на Meta планират поредна серия от уволнения, която може

...
Ръководителите на Meta планират поредна серия от уволнения, която може
Коментари Харесай

Meta планира нови уволнения

Ръководителите на Meta възнамеряват поредна серия от уволнения, която може да засегне „ хиляди позиции. “ Информацията идва от организация Bloomberg.

През предишния ноември калифорнийската компания се раздели с 11 000 чиновници, което беше 13% от цялата работна ръка на Meta.   Явно обаче това не е задоволително и съгласно вътрешната информация Meta, която има Фейсбук, Instagram и WhatsApp, реформира цялата си конструкция, с цел да се концентрира главно върху създаването на по този начин наречената „ мултивселена “ – свят, в който се употребява виртуалната действителност за работа и веселба.

Освен това компанията, като съвсем всички други, се насочва към артикули с изкуствен интелект. Това бе доказано от самия изпълнителен шеф Марк Зукърбърг в края на предишния месец.

Според Bloomberg идната серия от всеобщи съкращения в компанията ще бъдат доказани вътрешно през идната седмица. На мениджърите, които следва да бъдат уволнени ще им бъде препоръчан обезщетителен пакет, като също така е изцяло допустимо цели екипи да бъдат освободени, с цел да се понижат оперативните разноски.

Когато Зукърбърг оповести уволненията през ноември, той разказа дейностите като „ една от най-трудните промени, правени в историята на Meta, “ като добави, че компанията „ подхваща няколко спомагателни стъпки, с цел да стане по-стройна и ефикасна организация посредством орязването на несъществени разноски и удължение на ненаемането на нови фрагменти през първата четвърт на годината. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР