Ръководители на водещи американски компании, сред които Exxon, Pfizer и

...
Ръководители на водещи американски компании, сред които Exxon, Pfizer и
Коментари Харесай

Exxon, Pfizer, Apple и още 14 000 компании искат отстраняването на Доналд Тръмп

Ръководители на водещи американски компании, измежду които Exxon, Pfizer и General Motor упорстват президентът Доналд Тръмп да бъде свален от поста си, откакто негови поддръжници щурмуваха американския Конгрес в сряда по време на съвещанието за разискване на резултатите от президентските избори, оповестява Reuters.

Според последните данни при има четирима умряли души, а 50 са били задържани, като от тях са били конфискувани взривни устройства и оръжия.

Група от 14 000 представители на едрия бизнес в Съединени американски щати желаят Доналд Тръмп да бъде отхвърлен от поста си за по този начин да бъде " предпазена демокрацията в страната ".

От Националната асоциация на производителите в Съединени американски щати упрекват президента, че " подбужда към принуждение в опит да резервира властта, нарушава клетвата си, положена пред Конституцията и отхвърля демокрацията в интерес на анархията ".

Доналд Тръмп има 14 дни оставащо време да напусне президентския пост преди да съобщи ръководството в ръцете на съперника си Джо Байдън.

Главният изпълнителен шеф на софтуерния водач Apple Тим Кук споделя, че участвалите в този протест " би трябвало да бъдат държани виновни и е належащо да бъде приключен прехода към администрацията на новоизбрания президент Байдън ".

Председателят на една от най-големите банки в Съединени американски щати - JPMorgan, Джейми Димън, разяснява от своя страна: " Избраните от нас водачи са виновни за това да призоват за преустановяване на насилието, да одобряват резултатите и както нашата народна власт прави от стотици години, да поддържат мирния преход на властта ".

С реакция излезе и създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг. По неговите думи Щатите се " нуждаят от политически водачи, които да дават образец и да слагат нацията преди всичко ". Междувременно от обществената мрежа, както и от Twitter, блокираха профилите на президента Доналд Тръмп след оповестени статуси в поддръжка на протестиращите.

В обществените мрежи той написа посланието " Обичам ви " към тях преди да призове за преустановяване на протеста.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР