Ръководители на клиники от “Пирогов обявиха, че са готови колективно

...
Ръководители на клиники от “Пирогов обявиха, че са готови колективно
Коментари Харесай

Адв. Марковски: Атаката срещу „Пирогов“ е безпрецедентна, но лекарите нямат пропуски по случая Даная

Ръководители на клиники от “Пирогов ” оповестиха, че са подготвени групово да изоставен болничното заведение. Тази позиция идва след митингите, проведени от майката на 15-годишната Даная Кулева, умряла в лечебното заведение през май предходната година. Ани Стоянова упорства за оставката на шефа на " Пирогов " доктор Валентин Димитров, до момента в който бъдат изяснени събитията към гибелта на момичето. Адвокат Димитър Марковски, който съставлява медиците в този проблем изясни, че е приел отбраната на лекарите, тъй като болничното заведение съставлява хората, които работят в нея. В „ Пирогов “ работят едни от светилата в българската медицина, изясни той.

„ Иска се оставката на шефа на болничното заведение, само че какво би трансформирало в случай че доктор Валентин Димитров напусне? Разбираме да се насочва такова искане към управлението на болничното заведение, в случай, че има груби служебни нарушавания, че при диагностично-лечебният развой на детето са установени съществени пропуски и нарушавания “, означи още юристът.
Това е освен най-голямата болница в София, това е национална болница, всички знаем, че човекопотокът, който минава през болничното заведение е голям, това е цех за медицина. Разбира се, има смъртни случаи, само че те умират не от това, че някой не си е приключил работата както би трябвало, а от това, че идват в доста тежко здравословно положение.
Адвокат Марковски изясни, че е разговарял с всички лекари, който са били част от процеса на лекуване на Даная и е безапелационен, че няма нито един пропуск в тяхната работа.

В „ Пирогов “ сега се прави инспекция на инспекцията по този случай. Атаката против „ Пирогов “ е невиждана и е обвързвана освен със случая на Даная, само че ръководителите на клиники са подготвени да изоставен, което е една човешка ответна реакция против всички нападки, сподели още Димитър Марковски.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР