Ръководеният от ООН Съвместен координационен център (СКЦ) в Истанбул, който

...
Ръководеният от ООН Съвместен координационен център (СКЦ) в Истанбул, който
Коментари Харесай

ООН: 6 нови кораба ще участват в сделката за зърно в Украйна

Ръководеният от Организация на обединените нации Съвместен координационен център (СКЦ) в Истанбул, който управлява доставките на зърно от Украйна, е записал шест нови кораба от общо 15 подадени заявки за допускане до договорката, съобщи Анадолската организация.

Сътрудникът на Организация на обединените нации Стефани Трембли съобщи, че интервенциите са отчасти обновени.

Припомняме, че срокът на деяние на договорката за доставка на зърно в Черно море на Украйна беше продължен с още два месеца до 18 юли.

" В момента има три натоварени кораба, които се приготвят за ревизия в Истанбул, само че няма кораби, които да се товарят в някое от трите украински пристанища според изискванията на самодейностите ", по думите на Трембли.

" Екипи от Съвместния координационен център ревизираха и позволиха през днешния ден на три нови кораба да продължат към пристанищата Одеса и Черноморск ", добави тя и прикани за пълноценно потребление на потенциала на трите пристанища.

Първоначално Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна подписаха съглашението в Истанбул през юли предходната година за обновяване на износа на зърно от трите украински черноморски пристанища, който беше спрян след началото на съветската инвазия през февруари 2022 г.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР