Ръкоположеният от Москва окупационен губернатор на Херсонска област Владимир Салдо

...
Ръкоположеният от Москва окупационен губернатор на Херсонска област Владимир Салдо
Коментари Харесай

Лидерът на окупационната власт в Херсон отровен- в болница е


Ръкоположеният от Москва окупационен губернатор на Херсонска област Владимир Салдо е постъпил в болница по неотложност и се намира в положение на медикаментозна кома, оповестиха по едно и също време украински и съветски източници. Според съветския „ Известия “ Салдо е бил токсичен, представен от OFFnews.

За внезапното утежняване на здравето си и за отдръпването си от оперативното управление на региона в четвъртък вечерта заяви самият Салдо в Телеграм:

„ След следващото заседание с Правителството на Херсонска област към мен се приближи министърът на опазването на здравето (окупаторите в Херсон имитират структурата на обявилите самостоятелност ЛНР и ДНР) и, виждайки външния ми тип, стартира да упорства за незабавни медицински проучвания. Аз, несъмнено, отхвърлих, само че министърът докара в кабинета лекари, които като ме прегледаха настояха за незабавна хоспитализация. След като разисках с ръководителя на Правителството и с сътрудници, взех решение да се съглася с предлагането на лекарите.

Следвайки препоръките на лекарите, аз се съгласих да се подложа на медицински обзор. По предварителни данни утежняването на моето положение е резултат от затруднения след прекарано заболяване от COVID-19. Независимо от неразположението, аз пордължавах дейната си активност на управителния пост, организирах работни срещи и мероприятия на терен в региона. Като цяло се усещам добре. Лекарите приказват за положителна динамичност. Администрацията на Херсонска област продължава работата си в естествен режим под управлението на вр. и. д. глава на региона Сергей Елисеев. “

Елисеев, който заема поста на Салдо е сулжител на съветската ФСБ, заяви държавният украински Център за национална опозиция.

Според „ Известия “ причина за влошеното положение на Владимир Салдо е отравяне. На пациента са му взети кръв и урина и са изпратени за проучване в токсикологията, назначени са експертизи. Според канала „ База “ до няколко дни лекарите ще са положение да дефинират дали в тялото на Салдо се намира някаква отрова. Междувременно политикът е вкаран в положение на фармакологична кома. За комата оповестиха и кремълските издания, измежду които Russia Today, макар, че заместникът на Салдо Кирил Стремоусов дефинира изявленията за комата на шефа му като украински фалшив.

„ Слуховете за комата на Владимир Салдо са непосредствено присъединяване във войната на страната на врага. "  - написа Стремоусов.

В петък вечерта ситуацията на Салдо се е влошило и по предложение на лекарите със специфичен аероплан от Симферопол е бил превозен в Москва в института Склифасовски, с цел да му бъде оказана квалифицирана здравна помощ.

„ Гаулайтерът на Кремъл “, както назоваха украинците проруския водач на Херсон, беше в листата за очистване на херсонските партизани. Позиви със фотографията на губернатора се показваха след всяко нападение против колаборант в града, а под фотографията пишеше: Ти си идващият.

66-годишният Владимир Салдо е някогашен народен представител, бил е три мандата кмет на Херсон. След нахлуването на Русия в Украйна мина на страната на Москва и беше назначен през април за военно-граждански началник на региона. На 11 юни беше измежду първите поданици на Херсон, които получиха съветско поданство. Преди няколко дни Съединени американски щати постановиха на колборациониста на Кремъл лични наказания. До официалната й възбрана от Киев беше водач на партия „ Блок на Владимир Салдо “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР