Ракията е полезна за здравето ни, категорични са учени. Изследването

...
Ракията е полезна за здравето ни, категорични са учени. Изследването
Коментари Харесай

Учени от БАН: Пийте ракия за здраве

Ракията е потребна за здравето ни, безапелационни са учени. Изследването е взаимно сред експерти от Берн и Копенхаген, Медицинския университет в София, както и учени от Българска академия на науките.

Ракията е напитка, която е събрала милиони фенове, а евентуално след потвърждението на експертите ще събере още повече почитатели.

В нея се съдържат редица съставки, които оказват помощ на организма да бъде здрав. Учените означават, че алкохолната напитка е доста потребна за метаболизма. Съставките, които има в нея, съумяват да подтикват отделянето на ензими и стомашни сокове и по този метод питателните съставки се усвояват по-бързо от организма.

Стомашните неразположения също ще бъдат решени благодарение на българската алкохолна напитка – задоволително е да изпивате по към 50 до 70 грама ракия вечер, поучават учените. Те са уверени, че напитката може да помогне и за поддържането на тежестта.

Редовната консумация на обичаната от българите ракия ще помогне за работата на сърцето, като подтиква кръвообращението.

 Ракия

Не на последно място, напитката може да облекчи болките във врата и гърба, както и мигрена и главоболие. Уловката тук е, че с цел да бъде потребна за организма, ракията би трябвало да се пие в умерени дози. Според експертите, които са провели изследването, човек не трябва да прекалява – максимумът, който може да си позволите, е до 100 грама за ден.

Все отново, в случай че сте прекалили и нощес сте консумирали повече от напитката, учените поучават на идната вечер просто да пропуснете. В последна сметка става дума за алкохол и не трябва да не се прекалява, тъй като по-големите количества могат да имат отрицателни последици за организма.

Столетникът Петко Ангелов от карловското село Столетово също е уверен, че ракията е потребна за организма. Роденият през 1915 година мъж споделя, че няма никакви съществени заболявания, има забележителен слух и през пролетния сезон напълно самичък копае градинката пред дома си.

Обича да си пийва ракийка всеки ден и да се заговаря с хората, които минават по улицата, където е неговата къща. Според Петко има една единствена рецепта за дългоденствие – да правиш добрини на хората, да се трудиш умерено и да живееш живота си умерено.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР